28. 02. 2021 - 17:49
TREBAO JE NASLIJEDITI RONALDA, A ISPAO JE STRAŠAN PROMAŠAJ U...
907
Shares
TREBAO JE NASLIJEDITI RONALDA, A ISPAO JE STRAŠAN PROMAŠAJ U čemu je problem s njim? Momak je od stakla

POVRIJEDI SE DOK ČEKA SEMAFOR

TREBAO JE NASLIJEDITI RONALDA, A ISPAO JE STRAŠAN PROMAŠAJ U čemu je problem s njim? Momak je od stakla

28. 02. 2021 - 17:49
0
Shares

Eden Hazard, koji je 2019. stigao iz Chelseaja za odštetu koja bi mogla premašiti 150 miliona funti, nije nastupio u pobjedi Reala kod Atalante u Ligi prvaka. Ipak, iz Madrida stiže vijest da je Hazard na pragu još jednog povratka, 11. po redu, nakon što je povreda upropastila njegovih 10 mjeseci u klubu, piše BBC.

Nakon još jedne povrede mišića krajem januara u utakmici protiv Levantea očekivalo se da će izostati četiri do šest sedmica, ali njegov povratak treninzima prošle sedmice, odnosno nježnom trčanju, poticaj je ofenzivnom veznjaku da pokušava usmjeriti svoju karijeru u Real Madridu na pravi put. Činjenica je da u zahtjevnom vrhunskom nogometu Hazard u Real Madridu sve bolje spoznaje da neispunjavanje očekivanja nosi veliku cijenu bez obzira na to gdje leži krivica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eden Hazard (@hazardeden_10)

“Eden Hazard je od stakla”, kaže moćni medij. Belgijski nogometaš stigao je u špansku prijestolnicu noseći nešto više od svoje prtljage. Došao je s povredom koja ga je držala podalje od treninga kroz tri utakmice, a kako je počelo, tako se i nastavilo. Do ovog posljednjeg udarca Hazardova karijera u Madridu prošla je kroz više povreda (10) nego što je postigao golova (4), a većinom se radilo o problemima s mišićima.

Do nastanka ovog teksta imao je 35 nastupa, ali je propustio 46 utakmica. Depresivna zbirka jedne povrede za drugom, a tu je i doza koronavirusa koji je imao u novembru prošle godine. U Chelseaju je tokom sedam sezona propustio samo 20 utakmica. Neće mu to predstavljati nikakvu utjehu, ali barem je u dobrom društvu i tek je posljednji u nizu superzvijezda koje su stigle u Madrid i stekle neželjenu titulu “futbolistas de cristal” (nogometaši od stakla).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eden Hazard (@hazardeden_10)

Već ga porede s Garethom Baleom koji je tokom sedam godina u Madridu imao 23 zdravstvena problema, ali Velšanin se barem mogao prisjetiti trenutaka trijumfa, posebno uspješnih finala Lige prvaka u Lisabonu i Kijevu. Kaka je u Madrid stigao dvije godine nakon osvajanja Zlatne lopte i više je vremena proveo na liječenju nego na treningu. A ako mislite da je Hazardu teško, razmislite o Jonathanu Woodgateu. Tokom boravka u Madridu od 2004. do 2007. godine odigrao je ukupno manje od 14 utakmica, a nijednu u svojoj prvoj sezoni. Kad je u septembru 2005. konačno debitovao u ligaškoj utakmici protiv Athletica, postigao je u autogol i kasnije je isključen.

Učitaj još novosti