27. 02. 2021 - 15:29
MANCHESTER CITY - WEST HAM 2:1
907
Shares
MANCHESTER CITY - WEST HAM 2:1

MANCHESTER CITY - WEST HAM 2:1

27. 02. 2021 - 15:29
0
Shares

Manchester City na Etihadu je pobijedio West Ham 2:1 u 26. kolu Premier lige. Nova tri boda Guardiolinoj momčadi pogotcima su donijeli stoperi Ruben Dias i John Stones, dok je za ekipu Davida Moyesa zabio Michail Antonio.

Guardiola je na teren poslao nešto izmiješanu momčad, bez Cancela, Fodena, Rodrija, Silve i Sterlinga u prvih 11. U prvom poluvremenu igralo se vrlo ravnopravno, ali City dolazi u vodstvo u 30. minuti. Kevin De Bruyne sjajno je ubacio s desne strane, a nečuvan je ostao Portugalac Dias te poentira glavom za 1:0. West Ham je izjednačio 13 minuta kasnije. Coufal je odigrao povratnu loptu u šesnaesterac, Lingard proslijedio na drugu vratnicu za Antonija koji nije imao težak zadatak. Samo tri minute prije toga Antonio je pogodio vratnicu, što dokazuje da su gosti iz Londona bili vrlo opasni.

City je u drugom poluvremenu dodatno pojačao obrambenu igru te West Ham nije uspijevao stvoriti mnogo izglednih šansi. Ipak, domaći su se i dalje mučili u napadu pa je u spas priskočio i drugi stoper. John Stones odlično je realizirao dodavanje Mahreza u 68. minuti i ponovno doveo City u vodstvo. West Ham je zatim krenuo po novo izjednačenje, a najizgledniju šansu propustio je Issa Diop u posljednjoj minuti sudačke nadoknade te tako propustio donijeti bod svojoj ekipi.

Manchester City došao je do 20. uzastopne pobjede u svim natjecanjima te ostaje na prvom mjestu prvenstvene tablice s 13 bodova više od Leicestera i Manchester Uniteda, koji će svoje utakmica ovog kola tek odigrati. West Ham je i dalje četvrti, ali Chelsea ga ima priliku preskočiti eventualnom pobjedom protiv Manchester Uniteda.

Učitaj još novosti