27. 02. 2021 - 10:49
KAKVA MAŠINA Već godinama ima ŽESTOK ritam treninga i veoma...
907
Shares
KAKVA MAŠINA Već godinama ima ŽESTOK ritam treninga i veoma rigoroznu ishranu! Rezultat je ODLIČAN

KAKVA MAŠINA Već godinama ima ŽESTOK ritam treninga i veoma rigoroznu ishranu! Rezultat je ODLIČAN

27. 02. 2021 - 10:49
0
Shares

Olivier Giroud je oduševio fudbalski svijet golom u meču protiv Atletico Madrida koji je donio Chelseaju pobjedu u prvom susretu osmine finala Lige prvaka.

Giroud je škaricama postigao jedini pogodak na meču i donio Plavcima veliku prednost pred revanš koji će igrati na svom terenu. Francuz je nakon toga postao glavna tema engleske javnosti jer je ponovo pokazao da se radi o sjajnom napadaču iako ga je Chelsea i ove zime htio prodati.

Sjajni 34-godišnji napadač nije iznevjerio Thomasa Tuchela što mu je dao priliku od prve minute i pokazao je da zaslužuje mjesto u prvom timu. I kada nije igrao prethodnih godinu dana i vrijeme uglavnom provodio na klupi Giroud se uvijek brinuo da je u odličnoj fizičkoj formi.

Engleski mediji otkrili su da on ima žestoku rutinu što se tiče treninga, ali i žestok režim ishrane. Kada završi trening s ekipom nakon toga još barem dva sata provede u teretani i tek onda ide kući.

Giroud samo jednom sedmično uzme slobodan dan od treninga i to radi već nekoliko godina. Takav raspored mu se itekako isplatio jer izgleda zaista fantastično, te je u fizički nikad boljoj formi.

Što se ishrane tiče i tu već nekoliko godina ima strog raspored. Ujutro za doručak uvijek jede manje, a na meniju su obično peciva i bjelanca, te ponekad žitarice.

Za ručak većinom jede pileću ili tuna salatu, te pastu i izbjegava jela koja imaju puno masnoće. Također, konzumira dosta voća koje je glavna stavka u njegovoj dijeti koju održava već nekoliko godina.

Giroud većinom odmara srijedom svake sedmice, a ako taj dan ima utakmicu ona odmara četvrtkom. Tuchel je prije nekoliko dana izjavio da je iznenađen kada je vidio Giroudov raspored treninga.

"On je na treningu kao neki 20-godišnjak. Lider je u grupi i uvijek daje svoj maksimum. Čak i kada nije starter on zaslužuje da igra od prve minute. Nekad neko drugi igra u napadu, ali ne zbog toga što Giroud ne zaslužuje da je tu već što ja tako odlučim. Nevjerovatno je koliko je spreman i to se najviše vidi na terenu", rekao je Tuchel.

Učitaj još novosti