25. 02. 2021 - 22:10
Zlatan Ibrahimović: "Ronaldo je najveći ikada. On je igra, svi...
907
Shares
Zlatan Ibrahimović:

Zlatan Ibrahimović: "Ronaldo je najveći ikada. On je igra, svi žele biti kao on"

25. 02. 2021 - 22:10
0
Shares

Zlatan Ibrahimović smatra da je brazilski Ronaldo najveći nogometaš svih vremena.

Ronaldo je bio uzor švedskom napadaču, a obojica su imala vrlo slične karijere. Brazilac je u Nizozemskoj skrenuo pažnju na sebe igrajući za PSV, a nekoliko godina kasnije isto je učinio i Ibrahimović u Ajaxu.

zlatan-ibrahimovic
Milan, Inter i Barcelona su klubovi za koje su nastupili i jedan i drugi, ali nikada zajedno. Tijekom karijera igrali su jedan protiv drugog, a posebno se pamti scena prije utakmice Milana i Intera kada Ibrahimović nije skidao pogled sa svog uzora. Brazilac, poznat po nadimku Il Fenomeno, tada je igrao za Milan

"Ne trebam opisivati Ronalda. Il Fenomeno. Uvijek ću reći da imate igrače koji igraju igru, a imate one koji su igra. Za mene, Ronaldo je - igra. Kada ga gledaš kako igra, svi žele igrati kao on i postati poput njega. Način na koji se kretao, na koji je radio bicikl, potez 'zmije'... Za mene je najveći igrač u povijesti, bez sumnje", kazao je Ibrahimović za Uefu u prijenosu švedskog kanala discovery+.

Ronaldo je tri puta proglašen za najboljeg igrača svijeta prema Fifi, a dva puta je dobio Zlatnu loptu France Footballa. Bio je svjetski prvak s Brazilom. Ibrahimović je osvajao brojne naslove u raznim klubovima, ali ni jedan ni drugi nikada nisu osvojili Ligu prvaka.

Ibrahimović se tijekom intervjua dotaknuo i LeBrona Jamesa. Kazao je da ga cijeni kao košarkaša, ali mu smeta što se miješa u politiku.

"On radi fenomenalne stvari, ali ne volim kada ljudi s određenim statusom počnu pričati o politici. Radi ono u čemu si dobar. Ja igram nogomet jer to je najbolje što znam. Da sam političar, bavio bih se politikom", kazao je Šveđanin.

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti