25. 02. 2021 - 18:31
DOK JE MESSIJA U BARCELONI PJANIĆ MOŽE SAMO DA ODŠETA: Bio je...
907
Shares
DOK JE MESSIJA U BARCELONI PJANIĆ MOŽE SAMO DA ODŠETA: Bio je jedan od najboljih izvođača prekida na svijetu, A SADA...

DOK JE MESSIJA U BARCELONI PJANIĆ MOŽE SAMO DA ODŠETA: Bio je jedan od najboljih izvođača prekida na svijetu, A SADA...

25. 02. 2021 - 18:31
0
Shares

Već godinama Miralem Pjanić slovi za jednog od najboljih izvođača prekida na svijetu, a prekidi su na neki način postali njegov zaštitni znak te uz odličnu tehniku i najjače oružje. 

Dok je istovremeno bio na terenu s Cristianom Ronaldom Pjanić je uglavnom sa strane gledao kako sve slobodnjake u opasnoj zoni praktično izvodi Portugalac ili Paulo Dybala, ukoliko je o poziciji koja više odgovara ljevaku.

screenshot-13

Pjanić ni u Barceloni nema priliku da promoviše svoj zaštitni znak i čini se dok je istovremeno s Leom Messijem na terenu priliku za to neće ni imati. 

U finišu prvog poluvremena meča protiv Cadiza za Barcelonu je dosuđen slobodan udarac koji više odgovara dešnjaku i idealan je za dobar centaršut. 

Pjanić se našao u blizini prekršaja, međutim lopti je odmah prišao Messi i bh. reprezentativcu nije preostalo ništa drugo nego da odšeta. 


Inače, Mire je jučer bio vrlo dobar u prvom poluvremenu, ali ga je Ronald Koeman svejedno na odmoru ostavio u svlačionici.

"Pjanić treba popraviti ritam protoka lopte, znati svoju poziciju. Ako zamijenite igrača onda mislite da je to što je bio loš u prvom poluvremenu, ali nije tako. Ni drugi nisu podigli ritam utakmice", kazao je Koeman.

Dodao je i šta je htio postići s ubacivanjem Ousmanea Dembelea umjesto bh. reprezentativca.
"Messija smo pomjerili na poziciju 'desetke' i otvorili samo prostor da Dembele može imati širinu. Zato je izmjena napravljena", dodao je Nizozemac.

Na kraju se ispostavilo da je Koeman pogodio s izmjenom i promjenom formacije jer Barcelona zaigrala bolje u nastavku te ostvarila pobjedu s ubjedljivih 3:0.

Sport.ba/Sportsport

Učitaj još novosti