25. 02. 2021 - 16:06
RONALDO IMA SAMO 3% MASTI U TIJELU, ON JE NAJZGODNIJI FRAJER...
907
Shares
RONALDO IMA SAMO 3% MASTI U TIJELU, ON JE NAJZGODNIJI FRAJER NA PLANETI I ŽENE LUDE ZA NJIM: Zbog ovoga je i u četvrtoj deceniji jedan od najboljih!

RONALDO IMA SAMO 3% MASTI U TIJELU, ON JE NAJZGODNIJI FRAJER NA PLANETI I ŽENE LUDE ZA NJIM: Zbog ovoga je i u četvrtoj deceniji jedan od najboljih!

25. 02. 2021 - 16:06
0
Shares

Ronaldo važi za jednog od najboljih fudbalera svijeta. I slobodno možemo reći i najljepših i najzgodnijih.

Kada je riječ o fudbalu, osvojio je sve što je moglo da se osvoji. 

Kristijan Ronaldo i u svojoj 35. godini života sve radi isto. Ovaj Portugalac ima telo 20-godišnjaka

Ono sadrži sedam posto masti, a prosjek kod profesionalnih fudbalera je deset.

Primjera radi, bodibilderi imaju, otiplike, tri posto telesne masti. Međutim, čak polovinu Ronaldove mase čine mišići, a prosek kod fudbalera je 46 posto. U prevodu, on uopšte ne stari!

Zašto je to tako?

screenshot-4

Ronaldo ima nevjerovatnu radnu etiku, zbog koje, od početka svoje karijere, trenira “kao lud”. Na trening dolazi prvi, odlazi posljednji, a pored treninga će odraditi i sat vremena u teretani. Takođe pazi i na ishranu. Njegova se sastoji isključivo od najkvalitetnijih i pažljivo biranih namirnica.

Dnevno pojede šest obroka, dva puta ruča i večera, jednom doručkuje i ima jednu užinu. Istog menija se drži godinama, te tako za doručak preferira šunku i posni sir, a za užinu pojede tost sa avokadom, ili nekada samo voće. Nekoliko sati kasnije ruča prvi put i to piletinu i salatu, dok za drugi ručak uglavnom jede ribu poput sabljarke, tune, ili bakalara, uz jaja, salatu i masline.

Naravno, ne prejeda se, već uzima manje porcije.

screenshot-3

Za prvu večeru pojede meso uz povrće, a za drugu sabljarku uz salatu. Skoro nikada ne pije gazirana pića, ne jede zamrznutu hranu, a nije ni jedan od onih koji će, na kraju dana, popiti čašu alkohola. On je jednostavno tip koji ima nevjerovatnu etiku.

Njegov nevjerovatan režim je najbolje opisao Patris Evera, koji je sa njim igrao u Mančester Junajtedu.

“Ako vas Kristijano pozove na večeru kod sebe, toplo vam preporučujem da odbijete. Rekao mi je “Patrise, svrati poslije treninga.” Otišao sam, a bio sam jako umoran. I sjedim ja tako tamo za stolom, a na njemu samo salata i bijelo meso, piletina… Pomislio sam: U redu, ništa strašno… Za piće je bila samo voda, od sokova ništa. Nadao sam se da će, nakon toga, doći neko dobro meso, ali ništa nije došlo. On je pojeo, ustao i počeo da se igra sa loptom, da izvodi neke trikove, a zatim mi je rekao da ustanem da bismo se dodavali, bez da nam lopta padne na pod. Malo sam ostao zatečen, pitao sam ga da li mogu da pojedem do kraja, a on je samo rekao: Ne, ne, hajde da se igramo, pa smo tako počeli. Nakon toga je predložio bazen, što mi je bilo dobro, a posle toga smo bili u sauni i đakuziju.

screenshot-2

Život profesionalnog sportiste je jako naporan zbog silnih putovanja, treninga i utakmica, pa Portugalac veliku važnost pridodaje odmoru i regeneraciji tijela. Tokom noći se drži ritma od osam sati sna, a tokom dana, kada je slobodan, umije da odspava i po pet puta dnevno.

I to je Ronaldo. Jedan od najboljih u istoriji, čovjek koji je srušio brojne rekorde, a u 36. godini izgleda i igra kao mladić od 20 godina. I dan danas se svakodnevno drži svog rituala i nikada nije odustao. Znao je da će mu on donijeti uspjeh, krov svijeta, a vidite ga i sami. Već 13 godina je na vrhuncu.

Da je čudo prirode i plod nevjerovatnog rada, to su otkrili na Univerzitetu Chichester 2011. godine, kada su obavili testiranje sa Ronaldom u glavnoj ulozi. Portugalac je skočio 78 centimetara u vazduh, što je sedam centimetara više od prosječnog NBA igrača. Naučnici su izračunali da Ronaldo, prilikom odskoka, stvara silu jednaku pet puta njegovoj telesnoj masi. I nakon skoro osam godina, sve je i dalje isto.

screenshot-1

“Kada Ronaldo skače, savije koljena i stavi noge iza zadnjice. To ima efekat privremenog podizanja centra gravitacije, a svima nam se čini kao da stoji u vazduhu”, rekao je dr Nil Smit, stručnjak za biomehaniku na Univerzitetu Chichester.

Ono što je neverovatno, jeste to da Portugalac i sa 35 ima neverovatan odraz i on kao da uopšte ne stari. Tajna njegove fizičke spreme je u biranoj ishrani, dijeti i svakodnevnom vežbanju.

Ronaldove nevjerovatne brojke:

78 centimetara – Ronaldo skače u vis. 71 centimetar – Skok u vis prosečnog NBA igrača. 122 centimetra – skakao je Majkl Džordan 5G – Sila koja nastaje prilikom Ronaldovog odskoka

Učitaj još novosti