23. 02. 2021 - 18:43
POTVRĐENO Pau Gasol ispunio obećanje, vraća se kući
907
Shares
POTVRĐENO Pau Gasol ispunio obećanje, vraća se kući

POJAČAT ĆE BARCELONU

POTVRĐENO Pau Gasol ispunio obećanje, vraća se kući

23. 02. 2021 - 18:43
0
Shares

Nakon 20 godina, dijete se vratilo kući. Barcelona je objavila kako je legendarni Pau Gasol (40) potpisao ugovor te će biti član katalonskog velikana do kraja sezone.

Ova vijest procurila je još za vikend kada je Mundo Deportivo objavio da će Gasol igrati besplatno za Barcu do kraja sezone, a ubrzo se oglasio i sam igrač koji je sve demantirao.

- Nakon što sam čuo vijesti iz Španjolske, htio sam podijeliti da ostajem fokusiran na oporavak i da još uvijek nisam spreman vratiti se natjecanju. Kad ću imati nešto za objaviti, učinit ću to putem svojih društvenih mreža - napisao je Gasol na Twitteru.

No, samo nekoliko dana kasnije, klupski čelnici očito su uspjeli smekšati Gasola koji se odlučio nakon 20 godina vratiti kući i pomoći svojem najdražem klubu. Jedan od najvećih europskih košarkaša u povijesti nije igrao dvije godine i najveća želja mu je oprostiti se od košarke na Olimpijskim igrama u Tokiju sa svojom Španjolskom. Bez utakmica i bez kluba teško da bi mogao pomoći svojoj reprezentaciji pa je odlučio pristupiti Barceloni.

Naravno, riječ je o velikom igraču i čijem je košarkaškom umijeću nepotrebno govoriti, ali pitanje je u kakvom je fizičkom stanju jer je posljednju utakmicu odigrao u ožujku 2019. godine, a nakon toga je dugo bio na rehabilitaciji nakon ozljede stopala. 

Pau je za svoj najdraži klub debitirao u sezoni 1998/1999 kada je skupio tri nastupa, a već sljedeće godine bio je bitan član katalonske momčadi. Osvojio je dva domaća prvenstva i jedan Kup, skupio ukupno 108 nastupa i zadržao se sve do 2001. godine kada je otišao u NBA ligu. 

Iako ga nije bilo dugo, u klubu će ga dočekati jedno poznato lice, a to je legendarni Šarunas Jasikevičius, današnji trener Barce, koji je tada bio Gasolov suigrač. 

Kada mu je bila 21 godina, Memphis Grizzliesi su ga izabrali kao trećeg picka na NBA Draftu. Tamo je igrao sve do 2008. godine kada je otišao u Lakerse gdje je sjajno surađivao s velikim Kobejem Bryantom. Zajedno su osvojili dva naslova, 2009. godine i 2010., a osim što su se sjajno razumijevali na terenu, postali su veliki prijatelji za cijeli život.

Godine 2014. otišao je u Chicago gdje se zadržao do 2016., pa je tri godine igrao pod palicom velikog Gregga Popovicha u Spursima. U posljednji klub u bogatoj NBA karijeri stigao je 2019. godine, a za Milwaukee Buckse odigrao je tek tri utakmice.

Jedno vrijeme je trenirao i s Portlandom, postojala je mogućnost potpisa jednogodišnjeg ugovora, ali kako se nije uspio oporaviti na vrijeme od ozljede, dogovor je otpao. 

Barcelona je prošle sezone jako puno uložila u momčad, posebice dovođenjem Nikole Mirotića kojem je dala ogroman ugovor, ali svejedno je prošle sezone ostala bez trofeja što je bila šamarčina za klupske čelnike.

Ove sezone su Kup osvojili pobjedom nad Realom, u Euroligi su jedni od glavnih favorita za naslov, a u španjolskom prvenstvu vode veliku bitku s Real Madridom.

Daleko je od svog košarkaškog vrhunca, ali i ovakav Gasol će sigurno biti od neizmjerne pomoći Barceloni. Sa svojim bogatim iskustvom i nepresušnim znanjem mogao bi biti baš taj kotačić koji će Barceloni donijeti titule u svim natjecanjima. A onda se na kraju sezone oprostiti od košarke u dresu Španjolske...

Učitaj još novosti