23. 02. 2021 - 17:52
Vinko Marinović: Na svakoj poziciji imamo dovoljno kvalitetnih...
907
Shares
Vinko Marinović: Na svakoj poziciji imamo dovoljno kvalitetnih igrača, Cmiljanić će opravdati očekivanja

GOVORIO ZA AVAZ

Vinko Marinović: Na svakoj poziciji imamo dovoljno kvalitetnih igrača, Cmiljanić će opravdati očekivanja

23. 02. 2021 - 17:52
0
Shares

Šef stručnog štaba prvaka i lidera s Koševa Vinko Marinović nije bio zadovoljan nakon generalne probe protiv Goražda (1:1), te je istakao da bordo tim nije bio na nivou na kojem treba biti. No, bilo je i stvari koje su dobre.

- Bilo je dosta onih stvari koje su nam pokazale šta još moramo raditi ove sedmice kako bismo se pripremili za ono što nam dolazi - rekao je Marinović za „Dnevni avaz“.

Jeste li zadovoljni odrađenim pripremama za nastavak sezone?

- Mislim da, kada sumiramo protekli period, možemo biti zadovoljni urađenim. Odigrali smo dovoljan broj pripremnih utakmica, također, moram istaći da su igrači, zaista, dobro trenirali sve vrijeme. Sa pripremama smo počeli nešto ranije, nije bilo većih problema sa povredama, što je najvažnije.

Znate li već startnu postavu u utakmici protiv Željezničara? Da li je to početni sastav iz generalne probe protiv Goražda (1:1)?

- Vidjet ćemo, još uvijek ništa nije sigurno. Do derbija je ostalo još šest dana, mnogo stvari se može promijeniti.

Kako se Boris Cmiljanić uklopio u bordo tim?

- Boris nam se pridružio tokom priprema u Umagu i zasad smo zadovoljni. Svakim treningom sa ekipom sve je bolji. Dosad je pokazao eksplozivnost, vrlo lako se namjesti na šut i sigurni smo da će opravdati očekivanja u nastavku prvenstva.

Hoćete li, zbog odlaska Besima Šerbečića, Benjamina Tatara i Amara Rahmanovića, morati mijenjati formaciju?

- Ako budemo mijenjali formaciju, to neće biti zbog nedostatka igrača na određenim pozicijama, već zbog analize protivnika, implementacije tehničkih zamisli i slično. Kao što sam već prethodno rekao, na svakoj poziciji imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača, koji mogu konkurirati za susret.

Navijači očekuju treću vezanu titulu, ali i osvajanje Kupa BiH. Da li je ovaj bordo tim sposoban za taj podvig?

- Tim je dokazao kvalitet u proteklim sezonama. Skupina momaka, koja je prije svega tim, a zatim ima individualan kvalitet i odličan karakter. Igrači se na terenu nadopunjuju i na taj način izvlače maksimum jedni iz drugih. Osvajanje treće uzastopne titule je težak zadatak, a do kraja je ostalo još mnogo utakmica. Ono što je sigurno je da, ako budemo na nivou kao u prvom dijelu prvenstva, rezultat neće izostati.

Da li je neko od mladih igrača – Dal Varešanovića, Hamza Bešića..., iskoristio zimske pripreme da stekne Vaše veće povjerenje, odnosno minutažu?

- Kao što sam prethodno rekao, svi momci su, zaista, dosad radili odlično. Dosta smo vidjeli od mladih igrača, tu je i Kenan Dervišagić, koji se vratio sa posudbe, zatim mladi Tarik Ramić i Faruk Hodžić. Nažalost, Dino Islamović će zbog povrede određeni vremenski period biti van konkurencija, ali ono što je sigurno je da, zaista, možemo biti zadovoljni mladim igračima nakon priprema.

Učitaj još novosti