23. 02. 2021 - 16:24
Izmjerena NESTVARNA brzina srpskog fudbalera, oboren rekord:...
907
Shares
Izmjerena NESTVARNA brzina srpskog fudbalera, oboren rekord: Trčao je skoro kao Mbappe i Bolt!

VELJKO BIRMANČEVIĆ

Izmjerena NESTVARNA brzina srpskog fudbalera, oboren rekord: Trčao je skoro kao Mbappe i Bolt!

23. 02. 2021 - 16:24
0
Shares

Fudbaler Čukaričkog, Veljko Birmančević na subotnjem duelu protiv Zlatibora u Superligi postavio je rekord u srpskom fudbalu, bar od kako je uvedeno GPS mjerenje na Banovom brdu.

Kako je saopštio Čukarički, vezni fudbaler belo-crnih srušio je sve rekorde i u jednom trenutku je istrčao nevjerovatnih 37,04 kilometara na sat.

Nedavno je brzina kojom je na fudbalskoj utakmici između PSG-a i Monaca u jednom momentu istrčao Kylian Mbappe bila nevjerovatnih 38 kilometara na sat, a još jedan Srbin može da se pohvali da je nedavno dostigao brzinu od 37 kilometara na sat, Nemanja Radonjić dok je igrao za Marseille.

Poređenja radi, Usain Bolt je trčao prosječnom brzinom od 37.58 kilometara na sat, kada je postavio svjetski rekod u trci na 100 metara od (9.58 sekundi), ipak, Boltova najveća zabilježena brzina na toj trci iznosi čak 44,72 km/h i dostignuta je između 60 i 80 metara na trci.

Nema sumnje, bilo bi interesantno vidjeti kako bi se Birmančević snašao na atletskoj stazi u trci na 100 metara.

Nije poznato u kojem momentu je tačno zabilježena ova najveća brzina Birmančevića, koji je na meču sa Zlatiborom dao i gol, a na najzanimljivjim momentima s meča možete se uvjeriti i u njegovu brzinu prilikom jednog sprinta:

Učitaj još novosti