22. 02. 2021 - 18:53
Bosnić: Veoma sam sretan i ponosan što predvodim ovaj projekat...
907
Shares
Bosnić: Veoma sam sretan i ponosan što predvodim ovaj projekat do Eurobasketa

NAKON VELIKOG USPJEHA

Bosnić: Veoma sam sretan i ponosan što predvodim ovaj projekat do Eurobasketa

22. 02. 2021 - 18:53
0
Shares

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Vedran Bosnić je izjavio je da je ponosan što je na čelu, kako kaže, ovog projekta.

- Hvala Latviji na ovoj organizaciji balona, najbitnije je što su svi ostali zdravi, rekao je Bosnić i dodao:

- Hvala svim mojim igračima, ljudima koji rade u mom stručnom štabu, ne samo u ovom balonu već od početka kvalifikacija. Kao što možda znate, mi smo imali različite timove u sva tri balona, ali svi igrači su davali sve od sebe i pomogli. Veoma sam sretan i ponosan što predvodim ovaj projekat do Eurobasketa.

Potom je prvi strateg "Zmajeva" osvrnuo na trijumf nad Bugarima.

- Utakmica nije bila možda baš najljepša za gledati. Bugarska je imala sjajno poluvrijeme, ubacila osam trojki, ali mi smo u nastavku bili mnogo agresivniji u odbrani i podigli smo nivo naše igre. Velika pobjeda, sjajno je biti prvi u grupi. Probat ćemo izvući pouke i iz ovog turnira i biti još bolji, istakao je selektor Zmajeva.

Na pitanje koliko je ovaj uspjeh znači za našu državu, Bosnić je odgovorio:

- Veliki je ovo uspjeh za bh. košarku. Znam da su mnogi ljudi u BiH gledali utakmicu i danas, te da su sretni. Fokusirani smo da damo maksimum, da usrećimo naše ljude u Bosni i Hercegovini. Vjerovali smo od prvog dana i snažno smo radili da dođemo ovdje. Nnismo ovo dobili džaba. Moramo nastaviti raditi, poštovati jedni druge, fokusirati se na sve situacije i ostati zajedno, zaključio je Bosnić.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je trijumfalno okončala kvalifikacije za Eurobasket. Nakon Grčke, danas su Bosnićevi izabranici nadigrali i Bugarsku ( 80:61), u 6. kolu kvalifikacija za Eurobasket.

Učitaj još novosti