22. 02. 2021 - 15:52
Gazzetta: Perišić i Brozović bili su sjajni
907
Shares
Gazzetta: Perišić i Brozović bili su sjajni

Gazzetta: Perišić i Brozović bili su sjajni

22. 02. 2021 - 15:52
0
Shares

Inter je u velikom derbiju 23. kola Serie A razbio Milan 3:0 i pobjegao gradskom rivalu na četiri boda prednosti.

Momčad Antonija Contea povela je već u 5. minuti golom Lautara Martineza. Argentinac je na Perišićevu asistenciju u 57. zabio za 2:0, a konačni rezultat postavio je Romelu Lukaku u 66. minuti.

Inter je odigrao praktički bez greške. Handanovič je obranio što je morao obraniti, Interova obrana potpuno je zaustavila sve najjače Milanove adute, a Interov napad potpuno je nadigrao Milan.

screenshot-10

Talijanski mediji, pa tako i Gazzetta dello Sport, nahvalili su Contea i njegove igrače, a najpopularniji talijanski sportski list detaljno je analizirao igru svakog na terenu. Potpuno očekivano, visoke ocjene dobili su Interovi igrači među kojima je s ocjenom 6 najslabije bio ocijenjen Bastoni. Za igrača utakmice proglašen je Lautaro Martinez koji je dobio 8.5, a Ivan Perišić dobio je visokih 7.5.

"Bilo je dilema može li Perišić igrati pravog beka koji ide od kornera do kornera. Kako mu je to išlo? Perišić je otklonio sve sumnje i odigrao je fantastičnih 80 minuta. Saelemaekersa nije bilo nigdje, a Calabria je nestao s terena. Osim toga, Perišić je imao glavnu ulogu u dva Interova gola", nahvalila je Gazzetta hrvatskog reprezentativca.

Marcelo Brozović dobio je ocjenu 7.

"Brozovića se više ne može tako lako zatvoriti jer Inter sad igra s dva 'direktora', s njim i s Eriksenom. Brozović ima više prostora, dopušta si prodore i drži na okupu motoriku Barelle i geometriju igre koju daje Eriksen", stoji u Brozovićevoj opisnoj ocjeni.

Milanovi igrači dobili su loše ocjene, a Ante Rebić je dobio 5.5.

"Čitavo prvo poluvrijeme nije ga bilo nigdje. Nije znao gdje je ni što mora raditi. Trgnuo se na početku drugog poluvremena sa svojim poznatim pristupom, ali to nije dugo trajalo. Tako se mora igrati svih 90 minuta", stoji u tekstu.

Mario Mandžukić nije ulazio u igru.

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti