20. 02. 2021 - 15:29
Remi na St. Mary‘s stadionu: Southampton i Chelsea podijelili...
907
Shares
Remi na St. Mary‘s stadionu: Southampton i Chelsea podijelili bodove

PREMIERSHIP

Remi na St. Mary‘s stadionu: Southampton i Chelsea podijelili bodove

20. 02. 2021 - 15:29
0
Shares

U okviru 25. kola engleskog Premiershipa Southampton i Chelsea na St. Mary's stadionu podijelili su po bod, a konačan rezultat na ovom meču glasio je 1:1. 

Igrala se 33. minuta na susretu kada je domaći tim iz prve prave prilike poveo nakon gola Takumija Minamina. U 40. minuti gosti su po prvi put na utakmici zaprijetili golu Southamptona. Centaršut iz slobodnog udarca u šesnaestercu dočekao je Kurt Zouma, ali je uspio pogoditi smo desnu stativu.

U drugom poluvremenu gosti su stigli do izjednačenja. Igrala se 54. minuta kada je Anthony Taylor dosudio jedanesterac za Plavce. Loptu u ruke je uzeo Mason Mount i pogotkom donio izjednačenje svojoj ekipi. 

Fudbaleri Southamptona su imali u 72. minuti dobru priliku da stignu do novog gola protiv Chelseaja. Jannin Vestergaard je snažno šutirao glavom, a lopta je pogodila prečku. 

Do kraja susreta više nije bilo velikih prilika, pa je rezultat ostao 1:1. Gledajući tabelu, Chelsea je nakon osvojenog boda na današnjem meču završio na četvrtoj poziciji ligaške tabele, dok je Southampton zauzeo 13. mjesto.

 

Učitaj još novosti