20. 02. 2021 - 14:35
Vedad Ibišević bez dlake na jeziku: “Zlatana Ibrahimovića zovu...
907
Shares
Vedad Ibišević bez dlake na jeziku: “Zlatana Ibrahimovića zovu balijom, a sve nas...”

GOSTOVAO NA FACE TV

Vedad Ibišević bez dlake na jeziku: “Zlatana Ibrahimovića zovu balijom, a sve nas...”

Sport.ba
20. 02. 2021 - 14:35
0
Shares

Vedad Ibišević gostovao je sinoć nakon dugo vremena u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića na FACE TV-u.

2004. godine, iz Amerike pravo u studio CD-a, a iz studija CD-a lansiran u vrh svjetskog fudbala. Večeras, nakon 17 godina, Vedad Ibišević najavljuje mogući kraj karijere, a CD ide dalje…

Sanjao sam snove, da će ovako ispasti nisam mogao zamisliti, ali sam maštao o tome! Sve dok čovjek ima snove i ciljeve oni su ostvarivi! Prošao sam kroz teške momente sa svojom porodicom za vrijeme rata, bio sam dijete, ali sam zapamtio dosta stvari! To mi je bila snaga za dalje, to je iskustvo koje mi je u životu pomoglo i koje se ne može ničim platiti!

Trenutno sam slobodan, bez kluba! Tražim angažman! Bilo je nekih ponuda, ali ne tako interesantnih da pristanem, još uvijek čekam! Ako ne dođe ništa odgovarajuće, možda ću završiti s fudbalom, moguće je i da do ljeta odmaram i onda dobijem neki angažman! Volio bih se posvetiti nekih drugim stvarima, također vezanim za fudbal! Ljudi me u Njemačkom klubu „Schalke“ nisu dovoljno cijenili, a došao sam da im pomognem, u ovom slučaju sam imao nesuglasice s trenerom, jer nisam dijelio njegovo mišljenje oko nekih stvari! Htio sam pomoći, čovjek nije htio da prihvati, rekao je direktoru da mu kvarim atmosferu, na kraju sam suspendovan!

U Njemačkoj su preuzeli nadimak Vedator! Veoma sam vezan za porodicu! Kod Njemaca smo svi isti, nema četnika, ustaša ni balija! Oni kažu Jugošajzer! Pratim Džeku i Pjanića, iskusni su i imaju dovoljno kvaliteta da riješe trenutne probleme! Barcelona nije više kao što je nekad bila! Džeko i Pjanić su odrasli, tako da će oni to lako podnijeti! Svaki igrač koji ima samopuzdanje i dobiva to od trenera, odmah igra 20-30% bolje! Na taj način se radi sa igračima koji žele da napuste tim, samopouzdanjem se daje snaga, energija! Nisam pogriješio što sam prije vremena napustio reprezentaciju! Bilo je vrijeme da mlađi „uskaču“ u kopačke! Ne bi bilo puno drugačije da sam ostao!

Za sve mora postojati plan! Da je bio trener s jasnom vizijom da me zaustavi, bio bih spreman da razgovaram, međutim nikad niko nije! Uvijek sam volio reprezentaciju! Kada sam rekao da neću više, oni su rekli uredu! Poslije neuspjeha u Rusiji, osjećao sam da je vrijeme da idem! Vrhunac je bio u Brazilu, nakon neprolaska u drugi krug i razočarenja, počela je opadati atmosfera! Najbitnije je da reprezentacija ne postane platforma za prodaju igrača! U zadnjim kvalifikacijama bilo je puno figura! Filtiriranje igrača kroz reprezentaciju je previše! Ostajem u Njemačkoj! Trenutno sam u Berlinu i on mi ostaje kao baza, tu smo se najbolje snašli”, kazao je između ostalog Ibišević.

Pogledajte cijeli intervju.

Učitaj još novosti