20. 02. 2021 - 12:29
"Da li je ovo uopšte dozvoljeno?": Pogledajte monstruozno...
907
Shares

POTEZ SEZONE U NBA

"Da li je ovo uopšte dozvoljeno?": Pogledajte monstruozno zakucavanje košarkaša Minesote

20. 02. 2021 - 12:29
0
Shares

Anthony Edwards, 19-godišnji bek šuter s Univerziteta Georgija, bio je prvi pick nedavnog NBA drafta, najbizarnijeg u povijesti.

Uzela ga je Minnesota bez da je Edwards završio prvu i jedinu sezonu na Univerzitetu Georgia, tijekom koje je u prosjeku postizao 19.1 poen uz 5.2 skoka i 2.8 asistencija.

Edwards građom i stilom igre podsjeća na Donovana Mitchella iz Utaha. Stručnjaci mu predviđaju višestruke nastupe u All-Star utakmicama. Snažan je i eksplozivan scorer s potencijalom da zabije 30 poena kad se sjeti. Zamjera mu se nedostatak angažmana, selekcija šuta i igra u odbrani.

Sve ovo Edwards je pokazao na početku NBA karijere. Dan prije Badnjaka debitirao je s 15 koševa te po četiri skoka i asistencije za 25 minuta u pobjedi nad Pistonsima. Prije tri dana je Lakersima ubacio 28 koševa uz sedam trica.

Konačno, protiv u porazu protiv Toronta (81:86) bio je očajan. Iz igre je gađao 3/14, promašio je svih sedam trica i bio najgori igrač kod poraženih.

Međutim, Edwards je izveo najefektniji potez ne samo utakmice, nego i cijele NBA večeri. Efektno je i brutalno zakucao preko deset centimetara višeg Yuta Watanebea, a NBA je na službenom Twitter profilu snimku tog poteza objavila nekoliko puta te iz svih kuteva:

.

.

 

Učitaj još novosti