20. 02. 2021 - 06:48
DVA NAJVEĆA BH. KLUBA SE OPROSTILA OD LEGENDE: "Da se nečeg...
907
Shares
DVA NAJVEĆA BH. KLUBA SE OPROSTILA OD LEGENDE:

ĐORĐE BALAŠEVIĆ NAPUSTIO NAS JE JUČER

DVA NAJVEĆA BH. KLUBA SE OPROSTILA OD LEGENDE: "Da se nečeg bojim ja bih se sakrio u Sarajevo"

20. 02. 2021 - 06:48
0
Shares

Legendarni muzičar i kantautor Đorđe Balašević jučer je preminuo u 68. godini života, a FK Željezničar i FK Sarajevo su se na zvaničnim Facebook stranicama oprostili od pokojnog Balaševića.

“U 67. godini života preminuo je Đorđe Balašević, legendarni muzičar, tekstopisac, veliki prijatelj našeg grada i domovine. Legendo, počivaj u miru”, napisano je na zvaničnoj Facebook stranici FK Željezničar.

“Ipak, ja sam rekao doći ću, oni su pitali da li se bojim, osvanuli su to jutro u štampi natpisi ‘Na Balaševića se sprema atentat u Sarajevu’. Ali, samo da vam kažem… Da li se bojim da dođem u Sarajevo? Da se nečeg bojim ja bih se sakrio u Sarajevo. Vidite djeco, ok, ja idem i to je zapisano i to tako mora biti… Ne bojiš se za svoj život, ne bojiš se atentata? Ja kažem, ako je to cijena da dva dana budem na nišanu nekog luđaka, oni su mogli pet godina da budu na nišanu… Eto i meni načina da bar dva dana budem Sarajlija”, stoji na zvaničnoj Facebook stranici FK Sarajevo.

Balašević je preminuo tri mjeseca prije 68. rođendana, a njegova smrt je nenadoknadiv gubitak za cijelu regiju.

Bio je član grupa “Žetva” i “Rani mraz”, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku.

Kako saznaju srbijanski mediji, bio je zaražen koronavirusom i njegovo stanje je bilo jako loše.

Učitaj još novosti