19. 02. 2021 - 13:13
Barca se muči s Koemanom: Znate li šta radi Xavi?
907
Shares
Barca se muči s Koemanom: Znate li šta radi Xavi?

Barca se muči s Koemanom: Znate li šta radi Xavi?

19. 02. 2021 - 13:13
0
Shares

Nakon prošlogodišnjeg sramotnog ispadanja od Bayerna u Ligi prvaka, katalonski klub će u ovoj sezoni ispasti gotovo sigurno već u osmini finala. Podsjetimo, PSG je u utorak u prvoj utakmici slavio na Nou Campu 4:1 hat-trickom Kyliana Mbappea i tako dodatno produbio krizu Barce i na financijskom i na sportskom planu.

I dok Ronald Koeman luta s taktičkim rješenjima i ne uspijeva nikako razdrmati momčad, prema španjolskim medijima, glavni kandidat za njegova nasljednika naprosto briljira u Kataru.

screenshot-12

Istina, katarska liga ne može se uspoređivati s europskima, ali rezultati koje legendarni Xavi Hernandez tamo ostvaruje su nevjerojatni.

Njegov Al Sadd je nakon 16 odigranih kola uvjerljivo prvi s 13 bodova prednosti ispred Al Duhaila u kojem je igrao Mario Mandžukić. Xavi nije izgubio nijednu utakmicu, ima samo dva remija, a gol-razlika njegove momčadi nakon 16 kola je nestvarnih 63:10. Al Sadd u prosjeku pobjeđuje protivnike s tri gola razlike, a zadnju utakmicu izgubio je u studenom prošle godine.

Srce Xavijeve momčadi je Santi Cazorla koji je u momčad stigao u srpnju prošle godine. Sjajni Španjolac do sad je igrao lijevo i desno krilo, veznog, a u zadnjoj utakmici u kupu čak i stopera.

Barcelona je željela Xavija na klupi prije godinu dana, ali on je smatrao da još nije vrijeme za njegov povratak na Nou Camp.

"Ne želim kriti, imao sam ponudu Barcelone. Razgovarao sam s Ericom Abidalom i Oscarom Grauom. Nisam prihvatio ponudu jer smatram da je prerano za moj povratak i vođenje ekipe, ali svakako u budućnosti želim biti trener Barcelone", rekao je tada Xavi.

Za Barcelonu je u karijeri odigrao 767 utakmica i upisao 84 gola i 184 asistencije te je sudjelovao u svim najvećim uspjesima svojega kluba. U Al Sadd je otišao 2015. godine i tamo je prije godinu i pol završio karijeru.

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti