18. 02. 2021 - 08:23
ŠPANCI U ČUDU GLEDAJU ŠTA KOEMAN RADI Pjanić je za samo 12...
907
Shares
ŠPANCI U ČUDU GLEDAJU ŠTA KOEMAN RADI Pjanić je za samo 12 minuta protiv PSG-a napravio više nego Pedri u 78

LIGA PRVAKA

ŠPANCI U ČUDU GLEDAJU ŠTA KOEMAN RADI Pjanić je za samo 12 minuta protiv PSG-a napravio više nego Pedri u 78

Sport.ba
18. 02. 2021 - 08:23
0
Shares

Barcelona ne blista ove sezone, na rubu je ispadanja u Kupu kralja i Ligi prvaka, a titula u Španiji čini se kao san jer je Atletico dobrano odmakao i igra vrlo dobro.

Uprkos tome trener Ronald Koeman ne odustaje od svog stava i Miralemu Pjaniću ne daje previše prostora za igru. Naprotiv, nije baš rijetko da bivši veznjak Juventusa ne dobije ni minut na terenu, što je itekako poražavajuće za veliko pojačanje Katalonaca.

Očekivalo se ljetos da Mire preuzme glavnu riječ u veznom redu Barce, ali Koeman nije baš zadovoljan izdanjima našeg asa.

Tako je u meču protiv PSG-a Pjanić u igru ušao tek u 79. minuti susreta, ali je i za to malo minuta pokazsao svima da zaslužuje puno veću priliku za igru. 

Naime, statistika Opte otkriva nam da je bh. reprezentativac u samo 12 minuta provedenih na terenu imao više dobrih pasova nego Pedri u čak 78 minuta. 

Tako je Pjanić u više nego skromnih 12 minuta napravio čak 20 dobrih dodavanja, dok je Pedri za 78 minuta u igri uspio napraviti tek njih 18.

Nadati se je da će u nastavku sezone Koeman konačno popustiti, a Mire dobiti priliku da pokaže svu klasu na "Nou Campu"...

(Sport.ba) 

Učitaj još novosti