15. 02. 2021 - 18:11
ZOVU GA BOMBARDER, ON JE FRAJER OD 2 METRA I 140 KILOGRAMA,...
907
Shares
ZOVU GA BOMBARDER, ON JE FRAJER OD 2 METRA I 140 KILOGRAMA, MNOGO JE OPASAN: Evo s kim se bori sada, BALKAN NA NOGAMA

ZOVU GA BOMBARDER, ON JE FRAJER OD 2 METRA I 140 KILOGRAMA, MNOGO JE OPASAN: Evo s kim se bori sada, BALKAN NA NOGAMA

15. 02. 2021 - 18:11
0
Shares

Serigne Ousmane Dia nije ime koje je pretjerano poznato europskoj MMA sceni, ali uskoro bi to mogao postati. Gromada od 2 metra i 140 kilograma je, po svemu sudeći, novi borac na rosteru poljskog KSW-a, organizacije u kojoj je jako puno i hrvatskih boraca.

screenshot-34

Dia ima nadimak "Bombarder" ili "B-52", a s obzirom na konstituciju to nikog ne čudi. Višestruki je prvak Senegala u hrvanju koji je dosad upisao i dva MMA nastupa u kojima ima po pobjedu i poraz. Suparnik će mu biti Poljak Mariusz Pudzianowski, peterostruki prvak "World's Strongest Man" natjecatelja za najsnažnije ljude na svijetu. 


KSW nigdje nije eksplicitno naveo da će protivnik Pudzianovskom biti baš Dia, ali su objavili teaser, a poznavatelji afričke borilačke scene vrlo brzo su zaključili o kome je riječ. Trebali bi se boriti na priredbi KSW 59. Sunaslovna borba večeri je ona između Antuna Račića i Sebastiana Przybysza u kojoj će hrvatski borac braniti svoji titulu u bantamweightu.

screenshot-33
Zanimljivo je da klasični izvori informacija za borilačke sportove nisu jednoglasni oko toga koliko je godina Bombarderu. Na Sherdogu piše kako ima 44 godine, dok se iz njegove borbe dostupne na YouTubeu može zaključiti kako mu je 36 godina.

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti