14. 02. 2021 - 22:21
BRUTALNE UFC SCENE! Usman u oktagonu "uništio" nekadašnjeg...
907
Shares
BRUTALNE UFC SCENE! Usman u oktagonu

UFC 258

BRUTALNE UFC SCENE! Usman u oktagonu "uništio" nekadašnjeg timskog kolegu i ušao u istoriju MMA, ali potezom nakon borbe je oduševio sve /VIDEO/

14. 02. 2021 - 22:21
0
Shares

Ako je i postojala neka dilema, sada je više nema - Kamaru Usman (18-1) je najbolji velteraš na svijetu i to je potvrdio na UFC događaju 258.

On je u trečoj odbrani pojasa savladao nekadašnjeg timskog kolegu Gilberta Barnsa (19-4).

Početak meča u Las Vegasu obilježio je izazivač, koji je bio veoma agresivan. To mu se isplastilo pošto je snažnim udarcem u prvoj rundi uzdrmao Usmana, ali nije uspio da to iskoristi.

Sve nakon dobrog početka Barnsa, proteklo je u znaku aktuelnog prvaka, koji je preuzeo kontrolu nad borbom. Smireno je Kamaru čekao šansu i pravio štetu kod rivala, a pravi momenat za odlučujući napad bio je na početku treće runde. Odmah po otvaranju tog dijela, Kamaru je prednjim direktom srušio protnivika, a onda udarcima na zemlji upisao treću uzastopnu odbranu titule i 13. vezanu velterašku pobjedu. On je time ispisao istoriju i nadmašio rekord legendarnog Džordža Sent-Pjera (12).

Gilbert Barns je predugo čekao na šansu da se domogne titule, a kada je konačno dobio tu priliku nakon šest vezanih pobjeda, nije pokazao dovoljno. Nakon poraza Brazilac je bio u suzama, a riječi utjehe pružio mu je čovjek, s kojim je osam godina bio sparing partner, iako mu se ovaj prethodno, na početku borbe unio u facu, piše Blic.

S druge strane popularni "Noćna mora" iz Nigerije ostaje neporažen u UFC-u i sada ima skor 18-1, a pojas u kategoriji do 77 kilograma nosi od marta 2019. godine. I čini se da će ga nositi još dugo. Kamaru Usman u karijeri ima osam nokauta, jednu predaju i devet pobjeda odlukom sudija.

Izazivači jednostavno nemaju dovoljno kvaliteta, a Usman je trebalo da brani pojas protiv Barnsa prije nekoliko meseci, ali je taj susret odložen zbog korone. U međuvremenu je savladao Horhea Masvidala, kojem je sada ponudio revanš.

Učitaj još novosti