10. 02. 2021 - 09:58
SVI SE PITAJU KO JE NOVA REALOVA ZVIJEZDA? Oduševio u prvom...
907
Shares
SVI SE PITAJU KO JE NOVA REALOVA ZVIJEZDA? Oduševio u prvom startu, mnogi pomislili da je Bolt obukao dres Kraljeva

MARVIN PARK

SVI SE PITAJU KO JE NOVA REALOVA ZVIJEZDA? Oduševio u prvom startu, mnogi pomislili da je Bolt obukao dres Kraljeva

Gol.hr
10. 02. 2021 - 09:58
0
Shares

Zinedine Zidane promijenio je taktiku u pobjedi protiv Getafea - momčad Real Madrida posložio je u 3-4-3.

ŠPANCI ODUŠEVLJENI HRVATOM Ova dva Modrićeva poteza u pet sekundi pokazuju koliko je velik

Svoje mjesto u novom sustavu pronašao je i Marvin Park, 20-godišnjak koji je na poziciji desnog bočnog započeo svoju prvu utakmicu u dresu Reala. Mladi Marvin dobro se nosio s već dosta iskusnim prvoligaškim igračem Marcom Cucurellom dok nije izašao u 55. minuti zbog ozljede.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marvin Park (@marvinnpark)

Dotad, Zidane je mogao biti zadovoljan svojim potezom: Marvin je imao 6/7 uspješnih duela, 2/2 uspješna driblinga, 83 posto točnih dodavanja... U jednoj kategoriji je nedodirljiv - postigao je maksimalnu brzinu od 33,4 kilometra na sat.

Upravo to i jest najveća odlika ovog igrača - nevjerojatna brzina.

Je li ovo najčudniji korner u povijesti nogometa? Revolucionarna taktika pokazala se efikasnom

"On je nogometaš sa sprinterskim nogama. Jedan je od najbržih igrača koje sam ikad vidio", rekao je Alvaro Benito, njegov trener u mlađim kategorijama Reala, koji je ispravno predvidio da će njegov učenik dogurati do Zidanevih prvih 11.

Benito tvrdi da bi idealna pozicija za njega bila ona desnog beka, s koje bi mogao uništavati protivnika svojim neuhvatljivim trkovima, iako je u mlađim kategorijama uglavnom igrao ofenzivnije uloge.

Ovaj nogometaš stigao je na školovanje u Real 2016. Rođen je u Palma de Mallorci kao dijete oca iz Nigerije i majke iz Južne Koreje, a igra za mlađe kategorije Španjolske. Nema sumnje da će biti vrbovanja sa svih strana za reprezentativnim uslugama ovog nogometaša.

Počeo je u Ciutat de Palmi, a tri godine je, zanimljivo, proveo u akademiji engleskog niželigaša Tranmere Roversa. Uslijedio je povratak u Cuitat, pa još dva manje poznata španjolska kluba, a zatim veliki skok u slavnu Realovu La Fabricu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marvin Park (@marvinnpark)

La Fabrica je na glasu kao sjajna akademija - gotovo da i nema španjolskog prvoligaša koji u svojim redovima nema bar jedno Realovo dijete. Međutim, polaznici kraljevske akademije rijetko se ustale u udarnim postavama Realove prve momčadi. Vidjet ćemo može li u tome uspjeti Marvin Park.

Učitaj još novosti