07. 02. 2021 - 17:17
ŽIVOT OBAVIJEN VELOM TAJNE: Kako Messi troši silne stotine...
907
Shares
ŽIVOT OBAVIJEN VELOM TAJNE: Kako Messi troši silne stotine miliona eura?

ŽIVOT OBAVIJEN VELOM TAJNE: Kako Messi troši silne stotine miliona eura?

07. 02. 2021 - 17:17
0
Shares

Lionel Messi (33) jedan je od najvećih nogometaša u povijesti, a s tim dolazi i veliko bogatstvo. Treći najplaćeniji sportaš na svijetu prema Forbesu u 2020. (104 milijuna dolara), nakon Rogera Federera (106,3) i rivala Cristiana Ronalda (105 milijuna dolara).

Usprkos milijunima, on je jedan od najpovučenijih nogometaša. Osim toga što vozi automobil vrijedan 200.000 dolara i živi u lijepoj kući, malo je toga poznato, piše Business Insider.

Samo je u 2018. godini Lionel Messi zaradio 111 milijuna dolara, a 2019. čak 127 milijuna.

Godine 2017. je potpisao novi ugovor koji mu osigurava barem 80 milijuna dolara godišnje. U četiri sezone čak 555,237.619 eura, kako je prije nekoliko dana otkrio El Mundo.

Klubu u kojem igra, Barceloni, Messi je tako vrijedan da je svaki drugi klub koji ga je htio u svojim redovima trebao platiti 835 milijuna dolara. No ovo ljeto moći će otići besplatno jer mu ugovor istječe 30. lipnja.

Živi u vili koja se nalazi u selu Castelldefels u brdima iznad katalonskog grada Barcelone.

Još je vlasnik kuće u Argentini u kojoj se rodio i odrastao. Iako tamo više nitko ne živi, Messi plaća za njezino održavanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Leo Messi (@leomessi)

Messi je posebno blizak s majkom. A dobar je prijatelj i s bivšim kolegom iz kluba, danas igračem madridskog Atlética Luisom Suárezom. Ponekad se vozi privatnim avionom, kao kada je išao ceremoniju dodjele Zlatne lopte u Zürich.

Godine 2017. oženio se dugogodišnjom djevojkom Antonellom Rocuzzo.Njih su dvoje zajedno odrastali u Argentini, a i obitelji su im jako povezane.Imaju tri sina, Thiaga (8), Matea (5) i Cira (2). Dečki često ulete na teren čestitati ocu na pobjedama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Leo Messi (@leomessi)


Ponekad na dodjelama nagrada zabljesne jedinstvenim stilom i osjećajem za modu.Bio je i na privatnoj audijenciji kod pape Franje koji je veliki obožavatelj nogometa.

Dopustio je da se napravi odljev njegove noge koji je prodan za pet milijuna dolara, a novac je išao za obnovu dijelova Japana koji su stradali radi tsunamija.Tu i tamo uživa u glamuroznom godišnjem odmoru. Razgaljen je kad ima priliku upoznati poznate glazbenike i druge poznate sportaše,prenosi 24sata.

U medijima je završio i radi kazne koja mu je dosuđena jer nije plaćao porez, nego je muljao i pokušao prevariti sustav. Za razliku od većine sportaša, na društvenim mrežama ne "prodaje" brend Messi i Instagram mu izgleda relativno amaterski.

Prepun najčešće amaterskih fotografija Messija s njegovom ekipom, obitelji ili velikim psom. Potpuno drugačiji život od onog njegova rivala Cristiana Ronalda (36).

Učitaj još novosti