07. 02. 2021 - 08:38
SRBIN SINOĆ POMICAO GRANICE Ovo nije napravio nijedan centar...
907
Shares
SRBIN SINOĆ POMICAO GRANICE Ovo nije napravio nijedan centar od uvođenja trice, e sada je favorit za MVP-ja

NBA

SRBIN SINOĆ POMICAO GRANICE Ovo nije napravio nijedan centar od uvođenja trice, e sada je favorit za MVP-ja

07. 02. 2021 - 08:38
0
Shares

Samo šest dana nakon što je protiv Utah Jazza izjednačio rekord NBA karijere s 47 koševa, Nikola Jokić prvi je put zabio okruglih 50. Ipak, to nije bilo dovoljno njegovim Denver Nuggetsima, koji su izgubili u Sacramentu 119:114.

OKRŠAJ ZA ANALE Curryju 57 koševa, Dončiću rekord karijere i pobjeda

Srpski centar pogodio je 20 od 33 šuta iz igre, tri od šest trica i svih sedam slobodnih bacanja, a imao je i 12 asistencija, osam skokova, tri blokade i jednu osvojenu loptu.

Ipak, mora se priznati da nije imao adekvatnu pomoć saigrača, a kod Kingsa su četiri igrača ubacila preko 20 koševa, prvi put nakon osam godina. Harrison Barnes je s 28 bio njihov najbolji strijelac.

Jokić je činio sve da vrati Nuggetse u igru u završnici, 23 od svojih 50 koševa zabio je u četvrtoj četvrtini i naposljetku postao prvi centar u NBA ligi nakon Kareema Abdul-Jabbara 1975. s barem 50 koševa i 10 asistencija, odnosno prvi uopće od uvođenja linije za tri poena.

"Njegov pristup, njegov mentalni sklop, njegovo liderstvo, sve je bilo vrlo impresivno. Znao je da smo desetkovani i razumio koliko je ova utakmica bila važna. To volim kod njega, nikad ne traži opravdanja", rekao je trener Nuggetsa Michael Malone o Jokiću, koji je nakon trećine sezone jedan od glavnih favorita za MVP-ja.

Učitaj još novosti