05. 02. 2021 - 12:25
Fonseca ponizio Džeku, A SAD GA DIJAMANT NASAMARIO KAO NIKAD:...
907
Shares
Fonseca ponizio Džeku, A SAD GA DIJAMANT NASAMARIO KAO NIKAD: Haos u Rimu, Fonseca bijesan

Fonseca ponizio Džeku, A SAD GA DIJAMANT NASAMARIO KAO NIKAD: Haos u Rimu, Fonseca bijesan

05. 02. 2021 - 12:25
0
Shares

Edin Džeko je doživio poniženje u klubu kojem je toliko toga dao.

Nakon sukoba sa Paulom Fonsecom, Edin Džekoje ponižen od strane kluba, uprava Rome je otvoreno stala na stranu Portugalca,a Džeko je, ne samo izbačen iz kluba, nego mu je oduzeta i kapitenska traja

Fonseca je Dijamanta predstavljao kao rušilački faktor upravi kluba da bi izazvao oštriju reakciju. Edin Džeko je, na opšte čuđenje svaku odluku Portugalca prihvatio mirno i stoički.

Roma ga, kao što s i predviđalo, nije uspjela prodati, pa su shvatili da ga moraju vratiti u tim, te se tako pokrenu proces pomirenja trenutnog trenera i Edina Džeke. 

Fonscea je na sastanku imao jedan uslov - Džeko se može vratiti na treening i u prvi sastav tima, ali ne može dobiti nazad kapitensku traku. Kako pišu italijanski mediji, čini se da je Dijamant nasamario Fonsecu jer je samo pitanje vremena kada će Džeko ponovo biti kapiten Rome.

Igrači Rome su se otvoreno pobunili protiv odluke da se Džeki oduzme kapitenska traka. I sam Pellegrini koji je trenutni kapiten tima je poručio Džeki da će mu traku vratiti istog trenutka kada to bude potrebno.

Ovakav razvoj situacije je katastrofalan za Fonsecu. Čelnici kluba sada vide da Portugalac nema kontrolu nad svlačionicom i da je pogubio sve konce. Fonseci ugovor ističe na ljeto, a javna je tajna da u klub stiže novi trener Massimiliano Allegri koji je od čelnika Rome kao uslov tražio da Džeko ostane u klubu. Reklo bi se da ona uzrečica “Strpljen, spašen” savršeno opisuje trenutnu situaciju Edina Džeke u Rimu.

Sport.ba

Učitaj još novosti