02. 02. 2021 - 21:28
Ovo je ČIST DOKAZ! Jokiću je malo ko ravan u NBA, ovaj prizor...
907
Shares
Ovo je ČIST DOKAZ! Jokiću je malo ko ravan u NBA, ovaj prizor to jasno pokazuje /FOTO/

Ovo je ČIST DOKAZ! Jokiću je malo ko ravan u NBA, ovaj prizor to jasno pokazuje /FOTO/

02. 02. 2021 - 21:28
0
Shares

Nevjerovatna statistika srpskog košarkaša poslije šest nedjelja u novoj sezoni NBA lige.

Oduševljava nas Nikola Jokić svojim nevjerovatnim partijama svake noći u NBA ligi. Srpski košarkaš ozbiljno konkuriše za titulu najkorisnijeg igrača lige na kraju regularnog dijela sezone, a tome će umnogome doprinijeti plasaman Denvera u eventualni plej-of sa visoke pozicije na tabeli.

Ovako, Džoker je sinoć protiv Jute došao do rekordnih 47 poena protiv trenutno najboljeg tima lige, Juta Džeza, a najplaćeniji centar, Rudi Gober se gotovo nije ni vidio, piše Telegraf.rs.


Danas je NBA liga napravila novi presjek, nakon šest odigranih nedjelja u novoj sezoni i podaci vezani za Nikolu Jokića su zaista impresivni. Naime, srpski košarkaš se trenutno nalazi na drugom mjestu košarkaša koji su postigli najviše poena u ligi, ubacio ih je čak 535 i ispred njega je samo Stef Kari iz Golden Stejta sa 554 poena. U leđa mu gledaju Dejmijan Lilard, Lebron Džejms i Bredli Bil!

Nastavljamo dalje, prema broju asistencija Jokić je takođe među prvih pet na listi, tačnije nalazi se na odličnom trećom mjestu.


Do sada je upisao 171 podeljenu loptu, a na ovoj listi se ispred njega nalaze samo Luka Dončić sa osam više, odnosno Džejms Harden sa šest asistencija u plusu u odnosu na srpskog košarkaša.

Kada je riječ o kategoriji skokova, Jokić se i ovdje nalazi u samom vrhu, odnosno na četvrtom mjestu, što uopšte ne čudi, pošto prosječno ima 11,8 uhvaćenih lopti po utakmici. U ovoj kategoriji ima 235 sakupljenih lopti, pa su bolji samo Domantas Sabonis sa 240, Rudi Gober koji ima 275, te Andre Dramond koji je uhvatio 287 lopti.

Sve je ljepše kada se pogleda tabela i vidi da je Denver konačno ušao u dobru seriju rezultata i zauzima četvrto mjesto u Zapadnoj konferenciji sa skorom od 12 pobjeda i osam poraza. Tim Majkla Malouna neće morati da brine ako Jokić nastavi u ovom ritmu. Naprotiv, može da počne da razmišlja i o plasmanu u samu završnicu.

 

 

(Blic)

Učitaj još novosti