28. 01. 2021 - 09:18
ODUZEO DŽEKI KAPITENSKU TRAKU, PORUČIO KLUBU DA GA PRODAJE:...
907
Shares
ODUZEO DŽEKI KAPITENSKU TRAKU,  PORUČIO KLUBU DA GA PRODAJE: Ovo je potencijalni klub za koji bi mogao zaigrati

ODUZEO DŽEKI KAPITENSKU TRAKU, PORUČIO KLUBU DA GA PRODAJE: Ovo je potencijalni klub za koji bi mogao zaigrati

28. 01. 2021 - 09:18
0
Shares

Edin Džeko nije u kombinacijama za igru kod trenera Rome Paula Fonsece.

Nakon sukoba na treningu Fonseca je odlučio da Edina odstrani iz ekipe, da mu oduzme kapitensku traku i jasno je poručio klubu da ga može prodati.

Prethodnih dana Džeko je trenirao sam. Konstantno se govori o njegovom odlasku iz Rome, ali to je za sada zadnja opcija.

Iako su brojni timovi pokazali interes za bh. napadača, njegova plata od 7.5 miliona eura je problem i najbogatijim, pa su timovi poput Intera i PSG-a odustali od eventualnog angažmana Džeke.

Oni nešto manji timovi se također povezuju sa Džekom. On je već ranije odbio West Ham, a sa njim se iz Engleske još povezuje Southampton.

Il Romanista tvrdi kako su Sveci poslali ponudu za Edina, ali da je on i njih odbio, jer želi biti u timu sa visokim ambicijama.

Treba svakako istaći da se Edin povezuje i sa povratkom u Manchester City. Građani također imaju problema u napadačkom dijelu ekipe, a mnogi navijači ovog kluba su bili oduševljeni informacijom da se Dijamant povezuje sa njihovim timom.

Da li će Edin napustiti Romu znat ćemo do ponedjeljka, a ako se to ne desi i ako se stvari ne poprave sa Fonsecom, za bh. napadača bi naredni mjeseci mogli biti itekako dugi.

Džeko je ove sezone zabio osam golova i upisao je dvije asistencije u 20 nastupa za rimski tim.

(Sportsport.ba)

Učitaj još novosti