27. 01. 2021 - 14:42
ZIDANE DOBIO NASLJEDNIKA, EVO KO ĆE GA ZAMIJENITI UBRZO, VIŠE...
907
Shares
ZIDANE DOBIO NASLJEDNIKA, EVO KO ĆE GA ZAMIJENITI UBRZO, VIŠE NEMA DILEME: On je malo stariji od glave zvijezde kluba, USPJEŠAN JE

ZIDANE DOBIO NASLJEDNIKA, EVO KO ĆE GA ZAMIJENITI UBRZO, VIŠE NEMA DILEME: On je malo stariji od glave zvijezde kluba, USPJEŠAN JE

27. 01. 2021 - 14:42
0
Shares

Real Madrid nalazi se u rezultatskoj krizi i sve su prilike da od početka naredne sezone tim neće predvoditi isti stručni štab.

‘Kraljevi’ su u samo nekoliko sedmica uspjeli propustiti priliku za osvajnjem trofeja u kup takmičenjima, a blamaža poput one eliminacije od trećeligaša dugo će se prepričavati.

screenshot-14

Zidaneu će posao sačuvati jedino trofej Lige prvaka, ili odbrana trofeja La Lige, što će ruku na srce, prema trenutnoj formi biti nemoguća misija.

S tim u vezi, njemački BILD prenio je informaciju da Florentino Pérez po drugi put želi Juliana Nagelsmanna na svojoj klupi.

Perspektivni njemački stručnjak i kormilar RB Leipziga neće moći po drugi put odbiti poziv jednog od najmoćnijih ljudi u nogometnom svijetu.

Pérez je okrenuo broj 31-godišnjeg Nijemca kada je Zidane prvi put odlazio s klupe njegovog tima, ali je bilo rano za takav poduhvat.

Međutim, sada je situacija umnogome drugačija, ali ni to ne mijenja činjenicu da je 33-godišnji Nagelsmann samo par godina stariji od nosioca igre ovog tima.

Tu je naravno i nešto stariji Luka Modrić, baš kao i Sergio Ramos, što bi moglo sputavati zaista odličnog stručnjaka u ispunjavanju svog sna.

Bilo kako bilo, Florentino želi taktički fleksibilnog stručnjaka, a vrijedi napomenuti da su u Madridu također oduševljeni razvojem mladih nogometaša pod dirigentskom palicom Nagelsmanna.

Nijemac i ove sezone nastavlja briljirati u Ligi prvaka. Uspio je Leipzigu osigurati mjesto u nokaut fazi Lige prvaka ispred Manchester Uniteda.

U osmini finala ga očekuje nadmudiravanje sa Kloppovim Liverpoolom.

Sport.ba/Sportam

Učitaj još novosti