27. 01. 2021 - 11:21
Zlatana optužuju za rasizam
907
Shares
Zlatana optužuju za rasizam

Zlatana optužuju za rasizam

27. 01. 2021 - 11:21
0
Shares

Sukob Zlatana Ibrahimovića i Romelua Lukakua glavna je priča burnog nakon gradskog derbija Inter - Milan (2:1) u četvrtfinalu talijanskog kupa. Posebno je zazvonila jedna rečenica koju je Zlatan uputio Lukakuu. 

Zahvaljujući tome što se utakmice igraju bez gledatelja pa se čuje sve s terena, kao i tome što su se obračunavali na engleskom, cijeli svijet je mogao ne samo čuti, nego i razumjeti burni sukob najboljih strijelaca Intera i Milana.

screenshot-20

Lukaku: "Hajde, idemo vani!"

Zlatan: "Magarče, nazovi mamu i radite ona vaša vudu sranja!"

Lukaku: "Jebem tebe i tvoju ženu. Hoćemo malo o tvojoj mami, jer ona je kurva!"

Nakon toga su krenuli prema tunelu. Putem do tamo suigrači su jedva zadržavali Lukakua da ne potrči za Ibrahimovićem koji je brzo umaknuo u svlačionicu.

I dok su ostale rečenice koje su jedan drugom rekli dio folklora, ona Ibrahimovićeva: "Nazovi mamu i radite vaša vudu sranja!" je zaintrigirala a javnost.

Gazda Evertona 2018.: "Sve je bilo dogovoreno i onda je Romelu nazvao mamu te joj rekao da je dobio vudu poruku da ne potpiše za nas"

Mnogi su Ibrahimovića optužili za rasizam jer se igraču porijeklom iz Konga rugao za praznovjerje tipično za Afriku. Zlatan se pri tome referirao na poznatu epizodu s Lukakuom iz siječnja 2018. 

Tada je Farhad Moshiri, vlasnik Evertona, otkrio da je Lukaku odbio produljenje ugovora i otišao u Chelsea jer je dobio "vudu poruku":

"Ponudili smo mu bolji ugovor nego Chelsea i njegov agent je s Romeluovom majkom došao u klub potpisati ugovor. Sve je bilo riješeno. Novinari i snimatelji su čekali da prođemo formalnosti i potpišemo. Međutim, usred završnog dogovora, Romelu je nazvao majku. Rekao joj je da je na hodočašću negdje u Africi i da je dobio vudu poruku da mora otići u Chelsea." 

Lukaku je odlučno demantirao Moshirijeve riječi. Odgovorio mu je kako je on kršćanin koji nema veze s vuduom te da će ga tužiti. Objasnio je da je napustio Everton jer je htio igrati za jači klub i na kraju nije otišao u Chelsea, nego u Manchester United. 

Ipak, Moshirijeva priča o Lukakuu, majci i vuduu je više medijski odjeknula. Zapamtio ju je i Zlatan te je Lukakua prvom prilikom podsjetio na to znajući da će ga tako razbjesniti.

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti