27. 01. 2021 - 08:12
LUKA JOVIĆ RAZOČARAN, NAKON SPEKTAKULARNOG POVRAKA - ZIDANE...
907
Shares
LUKA JOVIĆ  RAZOČARAN, NAKON SPEKTAKULARNOG POVRAKA - ZIDANE NIJE NI NAZVAO: Pokazao klasu, ZIDANE MANJI OD MAKOVOG ZRNA

LUKA JOVIĆ RAZOČARAN, NAKON SPEKTAKULARNOG POVRAKA - ZIDANE NIJE NI NAZVAO: Pokazao klasu, ZIDANE MANJI OD MAKOVOG ZRNA

27. 01. 2021 - 08:12
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Luka Jović se nedavno vratio u Ajntraht kao pozajmljen igrač Real Madrida i napravio "bum" postigavši tri gola na dvije utakmice.

Ono što je sve zanimalo odmah jeste šta je bio problem u "kraljevskom klubu" gdje je na 30 i kusur utakmica, mada malo njih cijelih odigranih, Srbin bio strijelac tek dva puta.

Kako bi javnost dobila odgovor na to pitanje, ali i mnoga druga, Ajntraht je organizovao konferenciju za medije na kojoj se obratio upravo Luka Jović.

- Imao sam mnogo pehova u Madridu i povreda i privatnih problema za koje jesam i za koje nisam kriv. Htio sam da se vratim ovdje da igram i da budem sretan. To je prednost za igrača, kada imam povjerenje trenera i kada igram često, počeo je Jović obraćanje medijima.

screenshot-1

Međutim, srpski fudbaler ne smatra da je vrijeme u Madridu protraćeno.

- Sigurno da sam mnogo napredovao samo jer sam trenirao sa njima. To su veliki profesionalci i među najboljim igračima na svijetu na svojim pozicijama. Sigurno da sam pokupio neke fore, da sam došao iskusniji i u razgovoru sa trenerom oko povratka u Ajntraht smo pričali da imam utisak da sam napredovao iako nisam igrao. Pričali smo i da će mi biti potrebno vrijeme da se vratim u formu, u kondiciju.

Ono što je novinare zanimalo jeste da uporedi bivšeg i aktuelnog trenera, Zinedina Zidana i Adija Hitera.

- Ne bih sada ulazio u detalje. Sigurno je da su oni fenomenalni treneri. Za Zidana sam već rekao da je vrlo iskren i fenomenalan čovjek. Sa Adijem imam bolju komunikaciju zato što obojica pričamo engleski. U Španiji nisam mogao da napravim tu komunikaciju sa Zidanom. On ne priča engleski, ja ne pričam španski... Ali obojica su sjajni treneri i odlične osobe, rekao je Jović i iznio krajnje bizarnu činjenicu da Zidan sa fudbalerima može da komunicira samo na španskom jeziku, ili na francuskom.

Njemački novinari su bili uporni i još jednom su pitali Jovića zbog čega nije uspio u "kraljevskom klubu".

- Nemam neki poseban odgovor na to pitanje. Nisam toliko puno ni igrao, nisam dobio utakmice u kontinuitetu i jako je teško da se uđe u formu, naročito za napadača sa malim brojem minuta. Veći je pritisak tamo, drugačije je naravno. Ekipe igraju drugačije protiv Reala i brane se. Kada imate rezultat onda se malo i vi branite, kada uđete u igru nemate toliko prilika za gol... Ovde je drugačije i osjećao sam da bi ovo mogao da bude pravi potez u ovom trenutku".

Ipak, još uvijek nije spreman za sat i po vremena fudbala, "iz cuga".

- Imam bolove u mišićima koje vučem neko vreijme, poslije korone imam problema sa tim mišićem, i nisam u potpunosti spreman. Odluka je na treneru, vidjećemo kada će biti pravi trenutak. Nećemo se mi dogovoriti kada ću ja igrati, nego će to on odlučiti, poručio je Luka Jović.

Sport.ba/Blic

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti