26. 01. 2021 - 22:50
Interu izuzetno dramatičan gradski derbi, Eriksen u osmoj...
907
Shares
Interu izuzetno dramatičan gradski derbi, Eriksen u osmoj minuti nadoknade donio pobjedu

KUP ITALIJE

Interu izuzetno dramatičan gradski derbi, Eriksen u osmoj minuti nadoknade donio pobjedu

26. 01. 2021 - 22:50
0
Shares

Fudbaleri Intera plasirali su se u polufinale Kupa Italije nakon što su zahvaljujući preokretu u drugom poluvremenu savladali Milan rezultatom 2:1.

Inter je bolje otvorio utakmicu s nekoliko dobrih prilika, a dvije najbolje propustili su Romelu Lukaku i Ivan Perišić kada je u oba navrata kao pobjednik izašao golman Milana Ćiprijan Tatarušanu (Ciprian Tatarusanu ).

Uslijedila je kazna u 31. minuti. Nakon prekida lopta je došla do Zlatana Ibrahimovića, koji je pokazao kakav je majstor i sjajnim golom doveo "Rosonere" u vodstvo.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a završetak prvog poluvremena protekao je u žestokom, verbalnom okršaju Ibrahimovića i Lukakua, u kojem su pale i teške riječi. Oba fudbalera zaradila su po žuti karton, a Ibrahimović je u 58. minuti zaradio drugu javnu opomenu zbog starta s leđa nad Aleksandrom Kolarovim.

Prednost igrača više Inter je iskoristio u 71. minuti. Nikolo Barela (Nicolo Barella) je iznudio penal, a Lukaku bio precizan sa bijele tačke za 1:1.

Kada su svi mislili da će meč otići u produžetke, Kristijan Eriksen (Christian) je u osmoj minuti sudijske nadoknade pogodio za 2:1 i plasman Intera u polufinale.

Učitaj još novosti