26. 01. 2021 - 10:17
"SPREMAN SAM DA TE PUSTIM- 5...4...3...2...1..." 26. januara...
907
Shares

"SPREMAN SAM DA TE PUSTIM- 5...4...3...2...1..." 26. januara 2020. svijet je napustio jedan od najvećih svih vremena i ostavio nam vječnu prazninu

26. 01. 2021 - 10:17
0
Shares

Večeras u 18.47, ako ste košarkaški fan, neko ko voli ili ima u sebi takmičarski mentalitet, izrazitu radnu etiku i ko cijeni istinske pobjednike i veličine, možda na kratko osjetite prazninu.

Jer prje tačno godinu dana, tačno u 18.47 prema izveštaju kalifornijske policije, u padu helikoptera košarka je ostala bez jednog od najvećih igrača svih vremena.
Kobi Brajant, njegova kćerka Đijana i još sedmoro ljudi, tragično je nastradalo u Kalabasasu, gradiću koji je nažalost poznat upravo od 26. januara 2020.

screenshot-25

Tuga koja je te večeri 26. januara 2020. preplavila košarkaške fanove, ali i one koji to nisu i dalje se oseća.

Kobi je uživao u penziji u koju je otišao 2016. godine, nakon 20 sezona provedenim u njegovim Lejkersima i pet šampionskih titula sa velikanom iz Los Anđelesa. Taman je bio izabran za Kuću slavnih u koju bi ušao kao jedan od najvećih košarkaša svih vremena, kao vlasnik dva olimpijska zlata, MVP lige, dvostruki MVP finala, 11 puta član idealne petorke NBA (još četiri puta je bio biran u drugu i treću petorku), devet puta član najboljeg defanzivnog tima...

Napustio je igru sa 60 ubačenih poena Juti u posljednjoj utakmici. Otišao je kao as koji je zbog surovo profesionalnog pristupa bio drugačiji od svih prje i poslije njega, iako se mnogi trude da upiju njegov „mamba mentalitet”.

- Spreman sam da te pustim. Želim da znaš to. Želim to da znaš sada kako bi oboje uživali u svakom zajedničkom trenutku koji nam je ostao. Dobrom i lošem. Dali smo jedno drugom sve što smo imali. I oboje znamo, bez obzira šta budem sljedeće radio. Biću uvijek taj klinac sa umotanim čarapama, kantom za đubre u ćošku, pet sekundi do kraja i loptom u mojim rukama. 5...4...3...2...1. Uvijek ću te voljeti, Kobi - stoji u posljednjem pasusu pisma koji je možda i najbolji ikada napisao košarci.

Svijet je napustio u 42. godini života. To je bio toliko tragičan događaj da se i dalje osjeća praznina u svijetu košarke. Možda ćete je večeras, na kratko, osjetiti i vi.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti