25. 01. 2021 - 20:06
Katar dobio Argentinu poslije velike drame, Hrvatska protiv...
907
Shares
Katar dobio Argentinu poslije velike drame, Hrvatska protiv Danske za četvrtfinale

Katar dobio Argentinu poslije velike drame, Hrvatska protiv Danske za četvrtfinale

25. 01. 2021 - 20:06
0
Shares

Reprezentacija Hrvatske još uvijek ima šansu da se plasira u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Hrvatskoj je trebao poraz Argentine od Katara večeras i to se i dogodilo, pošto je južnoamerička selekcija slabom igrom u drugom dijelu poražena sa 26:25.

screenshot-34

Sada, kada je Argentina izgubila, Hrvatskoj za plasman u četvrtfinale ostaje još samo jedan korak, no nimalo lagan. Naime, od 20 sati Kauboji igraju s moćnom Danskom i moraju da pobijede ako žele u nokaut fazu.

Što se tiče duela Katara i Argentine, Argentinci su vodili 13:12 na poluvremenu, mada je bilo i plus šest u nekoliko navrata tokom prvih pola sata igre.

Argentina je vodila četiri razlike sredinom drugog dijela, a onda je uslijedio pad, Katar dolazi do 20:20, potom prelazi u vodstvo i do kraja više Argentincima ne dozvoljava da dođe u priliku da ostvari bitnu pobjedu vrijednu nokaut faze.

Carol Marzo je postigao osam pogdaka u pobjedi Katara, Madadi šest, a Capote pet. U timu Argentine Moscariello i Pizarro su dali po šest golova.

U grupi 1 Španija je u derbiju za prvo mjesto pobiejdila Mađarsku sa 36:28. Sole je postigao osam golova, Gomez sedam, a na drugoj strani kod Mađara Balogh i Gyori su dali po pet golova.

Sport.ba/Sportsport

Učitaj još novosti