23. 01. 2021 - 22:16
MARIO MANDŽUKIĆ STIGAO U MILAN PA ODBIO PRIČATI SA ZLATANOM I...
907
Shares
MARIO MANDŽUKIĆ STIGAO U MILAN PA ODBIO PRIČATI SA ZLATANOM I SAIGRAČIMA, TRENER OČAJAN: Oglasio se Zlatan nakon utakmice

MARIO MANDŽUKIĆ STIGAO U MILAN PA ODBIO PRIČATI SA ZLATANOM I SAIGRAČIMA, TRENER OČAJAN: Oglasio se Zlatan nakon utakmice

23. 01. 2021 - 22:16
0
Shares

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović upozorio je igrače Milana da im prvo mjesto na kraju 2020. godine ništa ne znači ukoliko ne nastave s dobrim igrama, a otkrio je i to da Mario Mandžukić nije previše pričao od kada se priključio timu.

Milan je u posljednjem meču doživio težak poraz od Atalante na svom stadionu rezultatom 3:0, a kako je u istom terminu Inter remizirao sa Udineseom, uspjeli su ostati na prvom mjestu na tabeli.

screenshot-41

Ibrahimović kaže da je Rossonerima u meču protiv Atalante nedostajalo nekoliko bitnih igrača, ali da to nije opravdanje.

"Danas je puno stvari pošlo po zlu, ne želim se pravdati jer u svakom meču morate izaći na teren i tražiti dobar rezultat, a danas to nismo uspjeli. Sada je najvažnije vratiti energiju i koncentrisati se na sljedeću utakmicu, ali srećom pa je to samo nekoliko dana i imamo priliku da se iskupimo. Nažalost, kada vam nedostaje nekoliko bitnih igrača, a na njihovo mjesto dođu neiskusni, onda možemo reći da smo izgubili samo dvije od 38 utakmica", rekao je Ibrahimović i dodao:

"To nije opravdanje, trudimo se i žrtvujemo. Bili smo zimksi prvaci, ali to mi ne znači ništa, osim da smo dobro radili. Težak period tek počinje."

Nakon toga, Ibrahimović je rekao kako njegov novi saigrač Mario Mandžukić nije želio govoriti previše kada se priključio ekipi i da je isključivo fokusiran na rad i trening.

"Mandžukić ne priča puno. Pokušao sam ga pozdraviti na slavenskom, na italijanskom jeziku... Trener ga je čak pitao želi li nešto reći ekipi, ali je on to odbio. On nije govornik i to je u redu, vrlo je koncentrisan", otkriva Ibrahimović.

Milan će naredni meč igrati protiv Intera u okviru Kupa Italije, a nakon toga ih očekuje gostovanje kod Bologne i domaći susret protiv Crotonea.

Sport.ba/Klix

Učitaj još novosti