23. 01. 2021 - 20:43
LJEKAR FALSIFIKOVAO MARADONIN POTPIS, ODLAZI U ZATVOR: Novi...
907
Shares
LJEKAR FALSIFIKOVAO MARADONIN POTPIS, ODLAZI U ZATVOR: Novi detalji istrage šokirali svijet, EVO ŠTA JE URADIO LJEKAR

LJEKAR FALSIFIKOVAO MARADONIN POTPIS, ODLAZI U ZATVOR: Novi detalji istrage šokirali svijet, EVO ŠTA JE URADIO LJEKAR

23. 01. 2021 - 20:43
0
Shares

Kaligrafski test koji su naložili tužioci u istrazi o smrti Dijega Armanda Maradone, potvrdio je da je nekadašnji Pibeov ljekar Leopoldo Luke falsifikovao njegov potpis.

Legendarni Dijego Armando Maradona, po mnogima najbolji fudbaler svih vremena, preminuo je 25. novembra u 60. godini, posle srčanog udara u svojoj kući. U međuvremenu, pokrenuta je istraga šta zapravo stoji iza smrti čuvenog El Pibea.

2393231-maradona-ff

I dalje se radi na rješavanju "slučaja Maradona", pa je otkriveno da je dr Leopoldo Luke, koji je liječio Dijega, falsifikovao potpis Maradone i direktno uticao na to da proslavljeni as premine.

Luke je potpis falsifikovao kako bi dobio pristup historiji bolesti legendarnog fudbalera iz klinike Olvios 1. septembra prošle godine, nepuna tri mjeseca prije Dijegove smrti. Medicinskim kartonima u Argentini pristup imaju samo pacijenti i mogu da ga zatraže putem potpisanog dokumenta.
Stručni dokazi potvrdili su da je potpis na zahtjevu za Maradonin dosije lažan i da bi Luke mogao biti optužen za krivično djelo „zloupotreba falsifikovanog privatnog dokumenta“.

Stručno mišljenje izvršili su stručnjaci iz Odeljenja stručnog savjeta San Isidro, a njegov konačni rezultat dostavljen je posljednjih sati timu tužilaca koji istražuju okolnosti u kojima je svetska fudbalska zvezda umrla 25. novembra. Ova izvedena studija mogla bi zakomplikovati poziv doktora pod istragom zbog smrti bivšeg igrača i dodati optužbu za falsifikovanje dokumenata.

- Svako ko lažni dokument u cjelini ili djelimično sačini tako da može biti štetan, biće kažnjen zatvorom od jedne do šest godina ako je javni instrument, i zatvorom od šest mjeseci do dvije godine ako je riječ o privatnom instrumentu - naznačeno je u prvom pasusu odgovarajućeg zakona.
Jedan od tužioca je otkrio da ukoliko pomenuti potpis nije potpis Dijega Maradone, onda se oni pripisuju ljekaru Lukeu, koji će moći da ga dovede u pitanje i ponovo zatraži provjeru.

Iako su u Argentini kazne koje su kraće od dvije godine potencijalno oslobađajuće za njihovo izvršenje van zatvora, Maradonin ljekar mogao bi ipak da završi u zatvoru.

Sport.ba/Kurir

Učitaj još novosti