23. 01. 2021 - 09:47
JOKIĆ OPET SJAJAN Srpski centar bio blizu"tripl-dabla"
907
Shares
JOKIĆ OPET SJAJAN Srpski centar bio blizu

JOKIĆ OPET SJAJAN Srpski centar bio blizu"tripl-dabla"

23. 01. 2021 - 09:47
0
Shares

Denver Nagetsi su konačno stigli do pozitivnog skora od osam pobjeda i sedam poraza, a ponovo je najzaslužniji bio Nikola Jokić.

Upobjedi svog tima nad Finiksom od 130:126 dvije asistencije falile su Srbinu za tripl-dabl, pošto je imao 31 poen i deset skokova.

Sansi su se od početka pitali za više toga na terenu, a Jokić je držao svoju ekipu u igri sa dva rana pogotka.

Nakon zakucavanja Abdela Nadera u finišu prve dionice su Sansi već imali dvocifrenu prednost od 29:19, te su komotno ušli u drugi dio utakmice. Uspjevali su da u tom dijelu meča odbiju u nekoliko navrata nalet Denvera koji je uspio da istopi vođstvo protivnika tek u drugom poluvremenu.

U trećoj deonici su serijom koševa Jokića, Milsapa, Herisa i Mareja Nagetsi stigli do 74:71, ali ni tada nisu uspkžjeli da preokrenu, što se desilo tek u završnom kvartalu. Na startu tog perioda su Nagetsi poveli, ali je drama u finišu bila zagarantovana.

Zahvaljujući Krisu Polu, Sansi su u posljednjem minutu imali plus četiri, ali su Marej i Jokić izjednačili do kraja utakmice i odveli meč u produžetak gdje je pitanje pobjednika riješeno bacanjima Vila Bartona.

Čudan je bio završetak regularnog dijela utakmice, Nikola Jokić je najprije promašio trojku za pobjedu, što Devin Buker nije uspio da kazni na drugoj strani promašivši zicer za trijumf, da bi i jedan sličan šut na drugoj strani promašio Džamal Marej.

Denver je došao do osme pobjede u ovoj sezoni, što ga uz sedam poraza smješta na sedmo mesto zapada NBA lige, dok je Finiks ostao četvrti sa skorom 8-6.

Od srpskih igrača je na parketu noćas bio i Aleksej Pokuševski koji je imao po tri poena i asistencije u porazu svojih Tandera od Klipersa (120:106), dok su Nemanja Bjelica i Boban Marjanović propustili mečeve svojih timova.

Učitaj još novosti