22. 01. 2021 - 23:35
Ivaylo Petev prokomentarisao navode da ga navijači ne žele na...
907
Shares
Ivaylo Petev prokomentarisao navode da ga navijači ne žele na klupi Zmajeva: ‘Ne kažem da sam idealno rješenje, ali...‘

Ivaylo Petev prokomentarisao navode da ga navijači ne žele na klupi Zmajeva: ‘Ne kažem da sam idealno rješenje, ali...‘

22. 01. 2021 - 23:35
0
Shares

Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev vjerovatno će biti selektor koji će imati najmanju podršku bh. javnosti.

 Petev je jučer na sjednici Izvršnog odbora N/FSBiH izabran za selektora ispred Sergeja Barbareza koga su navijači željeli da vide na klupi Zmajeva. 

Večeras je Petev prilikom gostovanja na TVSA govorio o brojnim stvarima, pa tako i o činjenici da ga veliki dio bh. javnosti ne prihvata na pravi način. 

"Javnost udara i po jednom od vaših najvećih fudbalera, Zvjezdanu Misimoviću, a kamoli po meni. To je meni jako čudno jer on je vaš ponos. No, ja pod pritiskom radim 10 godina i to za mene predstavlja dodatnu motivaciju", rekao je Petev. 

Na špekulacije da je i Zdravko Mamić zbog određenih razloga želio Peteva na klupi Bosne i Hercegovine, novi selektor Zmajeva kaže da ta povezivanja 'ne piju vode'. 

"Povezivanja sa Zdravkom Mamićem nisu ozbiljna. Imam dobar odnos sa njim, kao i u svim klubovima gdje sam radio, ali da će Mamić dovoditi igrače, to nema veze. Kakve on veze ima sa Bosnom i Hercegovinom", pita se Petev. 

Bugarin ne želi obećavati ništa kada je o rezultatima riječ.

“Ja nisam rekao da smatram da sam idealno rješenje, ali mislim da imamo prostora da napravimo dobar rezultat. BiH ima dobre igrače i treba napraviti tim. Igrat ćemo svaku utakmicu za pobjedu, a šta će biti, to ćemo vidjeti. Amaterski je reći da će nešto biti ili neće”, zaključio je on.

Učitaj još novosti