22. 01. 2021 - 21:40
Matthias Fanimo ne putuje sa ekipom u Umag, Karabeg otkrio o...
907
Shares
Matthias Fanimo ne putuje sa ekipom u Umag, Karabeg otkrio o kakvoj povredi je riječ

Matthias Fanimo ne putuje sa ekipom u Umag, Karabeg otkrio o kakvoj povredi je riječ

22. 01. 2021 - 21:40
0
Shares

Fudbaleri Sarajeva su proteklih dana odradili pripreme u Ljubuškom koje su krunisali utakmicom protiv HNK Višići u kojoj je Bordo klub slavio sa 2:0.

 
Na pripremama u Ljubuškom nije bilo Matthiasa Fanima koji je još prošle srijede doživio povredu od koje se i dalje oporavlja.

Član medicinskog tima FK Sarajevo Reuf Karabeg u emisiji Bordo sedmica istakao je da će daljnje pretrage pokazati koliko je povreda ozbiljna. 

"Zbog povrede koja se desila u prošlu srijedu u Sarajevu ostaje Matthias Fanimo. Radi se o povredi natkoljeničnog mišića. Suština je u tome da smo odmah inicirali da se tu radi ultrazvučna dijagnostika, a nakon toga morali smo zakazati i magnetna rezonanca. Pošto na fibuli ima jedan metal, magnetna se nije mogla uraditi i urađen je CT snimak natkoljenice”, rekao je Karabeg i dodao:

"Rezultat očekujemo danas ili sutra, a mislimo da se radi o povredi mišića, iako smo sumnjali i da je u pitanju povreda na nivou kosti. Kad saznamo i dobijemo nalaz moći ćemo dalje govoriti o daljem liječenju i periodu oporavka".

 

 

(Sport1)

Učitaj još novosti