22. 01. 2021 - 15:49
'SITUACIJA POSTALA TEŠKA I NAPETA' Džeko zbog povrede NEĆE...
907
Shares
'SITUACIJA POSTALA TEŠKA I NAPETA' Džeko zbog povrede NEĆE MOĆI IGRATI NA OVIM UTAKMICAMA

'SITUACIJA POSTALA TEŠKA I NAPETA' Džeko zbog povrede NEĆE MOĆI IGRATI NA OVIM UTAKMICAMA

22. 01. 2021 - 15:49
0
Shares

Italijanska La Repubblica, inače novina iz Rima, otkriva dva razloga zbog koji se pokvario odnos između kapitena kluba i reprezentacije BiH Edina Džeke i trenera Paula Fonsece i to pred meč u Seriji A u kojem naš napadač neće igrati zbgo povrede.

Oni pišu da atmosfera u klubu nije dobra nakon poraza u gradskom derbiju od Lazija i ispadanja iz Kupa Italije od Spezije, a sve je počelo nakon što je Roma remizirala na domaćem terenu protiv Intera u Seriji A rezultatom 2:2.

Tada su Rimljani odigrali sjajno prvo poluvrijeme, vodili sa 1:0, a tek su u finišu uspjeli osvojiti jedan bod i meč završiti rezultatom 2:2. Da atmosfera nije dobra bilo je jasno poslije poraza od gradskog rivala Lazija, a na kraju je kao šlag na tortu došlo ispadanje iz Kupa od Spezije.

"Situacija je postala teška i napeta", piše pomenuti list.

Džeko je uz podršku saigrača Lorenza Pellegrinija navodno tražio da se u klub vrati Gianluca Gomber, timski menadžer koji je dobio otkaz zbog greške u meču protiv Spezije kada je trener Fonseca napravio "izmjenu više", a Corriere dello Sport i Gazzetta dello Sport ranije su pisali da je zbog toga atmsofera na treningu u četvrtak bila napeta.

Dalje se dodaje da je odnos između Džeke i trenera napet još od prošle sezone kada je Roma ispala od Seville u Evropskoj ligi te napominju da je naš napadač i tada dovodio u pitanje taktičke odluke.

Za kraj pišu da je Džeko svjestan kako je Fonseca tokom ljetnog prijelaznog roka dao zeleno svjetlo za njegov transfer u Juventus i to u trenucima kada je klub bio blizu potpisa Milika iz Napolija.

U međuvremenu je Fonseca na konferenciji za medije rekao kako je Džeko u posljednjem meču dobio jedan udarac te da neće igrati u narednom meču Serije A. Na pitanje o sukobu rekao je da se neće osvrtati na glasine.

 

 

 

(Klix)

Učitaj još novosti