22. 01. 2021 - 13:57
PROCURILO SKANDALOZNO PISMO: Pogledajte kako je Barcelona...
907
Shares
PROCURILO SKANDALOZNO PISMO: Pogledajte kako je Barcelona otpustila Setiena

PROCURILO SKANDALOZNO PISMO: Pogledajte kako je Barcelona otpustila Setiena

22. 01. 2021 - 13:57
0
Shares

Prije tačno godinu dana Quique Setien je naslijedio Ernesta Valverdea na klupi Barcelone, a tadašnji predsjednik kluba predstavio ga je kao idealnog za Katalonce kao pravi “Krojfista”.

Danas su Setien i Barsa na sudu, treneru koji je dobio otkaz poslije sramnih 8:2 od Bayerna nisu isplaćena preostala primanja. Novinar Manu Karenho otkrio je skandalozne detalje o tome kako je Josep Maria Bartomeu na neprofesionalan način otpustio putem pisma.Bartomeu je

u pismu napisao da je Setien nesposoban i nedovoljno kompetentan da bude fudbalski trener i da je to razlog zbog kojeg mu klub neće isplatiti njegov novac. Osim toga, Bartomeu je “optužio” Setiena da je slagao klub i navijače na konferenciji za medije organizovanoj kada je on imenovan za trenera, rekavši da će forsirati djecu kluba, da će slijediti filozofiju Johana Cruyffa.

Ni tu nije kraj, u Barsinom pismu stoji da Setien zapravo nikada nije ni bio trener te da je sav posao odrađivao Eder Sarabia, kako na treninzima, tako i na utakmicama.

Bartomeu je u pismu podsetio Setiena da je Barsa sa njim ispala u osmini finala Kupa kralja, nakon što je prethodno igrala osam od mogućih 10 finala, te da je poraz od Bayern Minhena najsramniji i najveći u historiji kluba.

(Sportske.ba)

Učitaj još novosti