22. 01. 2021 - 10:00
Ko je Ivaylo Petev: 2013. DOŽIVIO NAJVEĆU TRENERSKU SRAMOTU, ...
907
Shares
Ko je Ivaylo Petev: 2013. DOŽIVIO NAJVEĆU TRENERSKU SRAMOTU,  a u Dinamo ostao zapamćen kao najgori trener u posljednjih 20 godina

Ko je Ivaylo Petev: 2013. DOŽIVIO NAJVEĆU TRENERSKU SRAMOTU, a u Dinamo ostao zapamćen kao najgori trener u posljednjih 20 godina

22. 01. 2021 - 10:00
0
Shares

Danas je u prostorijama hotela Hills održana sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Ivaylo Petev je dobio podršku članova IO NS BiH i postao selektor nogometne reprezentacije BiH.

Pored Peteva, kao jedan od glavnih kandidata za selektora nogometne reprezentacija bio je Sergej Barbarez.

Ovaj 45-godišnji stručnjak će na klupi našeg nacionalnog tima naslijediti legendarnog Mostarca Dušana Bajevića koji nas nije uspio odvesti na Evropsko prvenstvo sljedeće godine.

U igračkoj karijeri nastupao je za bugarske klubove Litex, Spartak Varnu, Cherno More, Rodopu, Dunav, Marek Dupnitsu, Lyubimets, Etar, te grčku Trikalu da bi kopačke o klin okačio 2010. godine.

Odmah je preuzeo Ludogorets koga je vodio do 2013. godine kada mu se desila najveća sramota u trenerskoj karijeri. Naime, trebao je preuzeti Levski iz Sofije, ali su mu navijači ovog kluba skinuli dres na službenom predstavljanju jer su smatrali da je navijač CSKA iz Sofije, njihovog ljutog rivala, te je automatski napustio klub.

Karijeru je nastavio na Kipru, u AEL-u iz Limassola, a od 2014. do 2016. godine bio je selektor Bugarske sa kojom nije ostvario zacrtane ciljeve.

Došao je u zagrebački Dinamo i ostao upamćen kao jedini trener koji nije uspio osvojiti titulu prvaka Hrvatske sa Modrima. Radio je još u kiparskoj Omoniji, Al Qadisiyahu iz Saudijske Arabije, te Jagielloniji iz Poljske gdje je bio do jula 2020. godine.

(Sportske ba)

Učitaj još novosti