21. 01. 2021 - 12:56
NI BARBAREZ NI PETEV: Treći kandidat dolazi na MJESTO...
907
Shares
NI BARBAREZ NI PETEV: Treći kandidat dolazi na MJESTO SELEKTORA ZMAJEVA?

NI BARBAREZ NI PETEV: Treći kandidat dolazi na MJESTO SELEKTORA ZMAJEVA?

21. 01. 2021 - 12:56
0
Shares

Danas je zakazana nova sjednica Izvršnog odbora N/FS BiH, a jedina tačka na dnevnom redu je izbor selektora A fudbalske reprezentacije BiH.

Još od novembra 2020. godine i odlaska Dušana Bajevića traje saga oko izbora novog selektora. Vremena je sve manje jer već u martu reprezentacija igra prvi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2020. godine.

Stručna komisija u sastavu Emir Spahić i Zvjezdan Misimović dostavila je svoje prijedloge. Već je poznato da je Spahić predložio legendarnog Sergeja Barbareza, a Misimović bugarskog stručnjaka Ivayla Peteva.
 
Kako u IO N/FS BiH nisu mogli naći zajednički jezik oko ova dva kandidata, Misimović je odlučio predložiti još jednog kandidata.

Naime, Misimović smatra da bi novi selektor BiH trebao biti stranac te je tako njegov novi prijedlog Italijan Marco Simone.

Podsjetimo, Misimović je i u prvobitnom prijedlogu pored Peteva predložio i Simonea, ali ga je Vico Zeljković izbacio sa spiska i kao opciju ostavio bugarskog stručnjaka.

Ipak, od nabrojanog trojca najviše šansi da postane selektor i dalje ima Ivaylo Petev kojeg podržava grupa okupljena oko budućeg predsjednika N/FS BiH Vice Zeljkovića. Kako će se IO očitovati o ovom prijedlogu Misimovića, ostaje da vidimo.

Učitaj još novosti