20. 01. 2021 - 17:53
Najbizarnija situacija u povijesti SP-a; nisu nikoga...
907
Shares
Najbizarnija situacija u povijesti SP-a; nisu nikoga pobijedili, doživjeli su katastrofalne poraze, a gledat ćemo ih u drugom krugu

SP U RUKOMETU

Najbizarnija situacija u povijesti SP-a; nisu nikoga pobijedili, doživjeli su katastrofalne poraze, a gledat ćemo ih u drugom krugu

20. 01. 2021 - 17:53
0
Shares

IHF je proširio svjetsku smotru s 24 na 32 nacionalne vrste, kao da nije imao dovoljno egzotike na prijašnjim prvenstvima na kojima su pojedine reprezentacije gubile s nevjerojatnom razlikom. No glavni čelnici Svjetske rukometne organizacije su svoj potez opravdali te su objasnili da na taj način žele svoj sport popularizirati diljem svijeta.

Tako su prilike dobile neke zemlje koje po kvaliteti to ni u ludilu ne zaslužuju. U Egiptu su da uče, stječu nova iskustva iako nam nije baš previše jasno kakva je korist od toga da se odigravaju neravnopravne utakmice, da se preskaču stepenice u razvoju, pa ispada da gotovo bilo ko može na SP, piše Tportal.

1389211

Tako je jedan od debitanata - Urugvaj. Simpatična reprezentacija koja je po prikazanom trebala natjecanje zaključiti na zadnjoj poziciji u skupini s Njemačkom, Mađarskom i Zelenortskim otocima. Svima je jasno da su dvije europske reprezentacije bile predodređene za prva dva mjesta, dok se bitka za treću poziciju trebala voditi između 'Otočana' i Južnoamerikanaca.

No Urugvaj je stigao do druge faze, a da na terenu nije ostvario niti jednu pobjedu. Ova nacionalna vrsta prvo je teško stradala protiv Njemačke i upisala rekordan poraz u povijesti ovog natjecanja – 'minus 29' (43:14), da bi u drugoj utakmici turnira bila razbijena i od Mađarske 'minus 24', (42:18) .

1389207

Urugvajci su zatim treću utakmicu 'dobili' za zelenim stolom, jer su Zelenortski otoci nakon prvog kola i podnošljivog poraza od Mađarske 27:34 dobili koronu u svojim redovima. Pošto su na turnir stigli sa samo 11 igrača, a dva su završila u samoizolaciji zbog pozitivnog testa, povukli su se s SP-a, a sve utakmice te reprezentacije registirane su s 10:0 za suparnika.

Tako su Urugvajci završili kao treći pa ćemo u drugom krugu gledati njihovu neravnopravnu borbu sa Španijom, Poljskom i Brazilom, odnosno nezanimljive utakmice u kojima se pobjednik zna unaprijed i jedina je nepoznanica hoće li Južnoamerikanci u nekoj od utakmica opet srušti neki od negativnih rekorda kao što je bio ovaj poraz od Njemačke.

1389203

Ima li to smisla? SP bi trebalo biti natjecanje samo najboljih, a ovako sve to pomalo izgleda neozbiljno i smiješno...

Učitaj još novosti