20. 01. 2021 - 16:29
Vinko Marinović: Bićemo bolji iz sedmice u sedmicu, naravno da...
907
Shares
Vinko Marinović: Bićemo bolji iz sedmice u sedmicu, naravno da ćemo dovesti napadača!

ŠEF STRUKE FK SARAJEVO

Vinko Marinović: Bićemo bolji iz sedmice u sedmicu, naravno da ćemo dovesti napadača!

20. 01. 2021 - 16:29
0
Shares

Trener Sarajeva Vinko Marinović dao je svoj komentar poslije pobjede Bordo tima u prvoj utakmici pred nastavak sezone protiv Višića.

Istakao je da je ekipa uspjela uraditi ono što je planirano u ovom dijelu priprema, te da su zadovoljni sa tim kao i da će biti bolji iz sedmice u sedmicu. 

- Ono što smo planirali, to smo uspjeli i odraditi. Odigrali smo prvu utakmicu, momci su odradili maksimalno i možemo biti zadovoljni s prvim dijelom priprema, rekao je Marinović i dodao:

- U ovom momentu se polako podižemo, bićemo bolji iz sedmice u sedmicu, imali smo prilika koje su ostale neiskorištene, ali raduje me da smo stvarali prilike. To su pripremne utakmice koje nam uvijek pokažu gdje nam je ekipa i šta trebamo raditi u budućem periodu. Nastavićemo i dalje da radimo, očekujemo da bude bolje vrijeme u Sarajevu, ali sve u svemu ćemo se prilagoditi. 

Govorio je Marinović i o prelaznom roku ekipe sa stadiona Asim Ferhatović Hase, te je rekao da će probati angažovati napadača s obzirom na povredu Mersudina Ahmetovića. 

- Prelazni rok je u toku, uvijek je zimi teško naći igrača, oni igrači koji su slobodni čekaju svoje opcije, ali ćemo probati reagovati i bićete o tome obaviješteni. Naravno da ćemo gledati da riješimo poziciju napadača jer je Ahmetović povrijeđen. 

Neodlazak u Antaliju nije poremetio igrače i stručni štab Sarajeva, te očekuju da će i u Umagu imati maksimalne uslove za pripreme. 

- Nadamo se da ćemo u Umagu imati maksimalne uslove i da nas vrijeme posluži. Neće nas to ništa poremetiti, imamo dogovorenu utakmicu tamo, tako da nas to neće poremetiti, zaključio je strateg Bordo tima. 

Učitaj još novosti