19. 01. 2021 - 23:03
Bautista Agut se izvinio zbog izjave da se osjeća kao da je u...
907
Shares
Bautista Agut se izvinio zbog izjave da se osjeća kao da je u zatvoru

Bautista Agut se izvinio zbog izjave da se osjeća kao da je u zatvoru

19. 01. 2021 - 23:03
0
Shares

Španski teniser Roberto Bautista Agut izvinio se zbog svoje izjave da se osjeća kao da je u zatvoru zato što mora biti 14 dana u karantinu u hotelskoj sobi u Melburnu, a što je dio epidemioloških mjera.

Njegovu izjavu objavio je izraelski televizijski kanal "Sport 5". Roberto Bautista Agut se izvinio zbog te izjave, te je dodao da je to rekao u privatnom razgovoru i da je njegov komentar prenijet medijima bez njegovog znanja i pristanka.

screenshot-18

 - Ja i moj trener poštujemo sve protokole koje je uspostavila australska vlada i teniski savez kako bi izbjegli bilo kakav rizik zaraze te da bi se mogli takmičiti na siguran način. Također, želim se zahvaliti svima koji su omogućili da možemo ponovno igrati tenis - objavio je Bautista Agut, prenosi Hina.

Više od 70 tenisera te članova njihove pratnje zatvoreni su u hotelskim sobama i ne mogu trenirati izvan hotela. Naime, oni su u Australiju doputovali čarter letovima u kojima je nekoliko putnika bilo pozitivno na koronavirus. Protiv toga su se pobunili brojni teniseri i teniserke.

No, češka teniserka Barbora Strikova (Strycova) podržala je stroge epidemiološke mjere.

- Pa ja nemam primjedbi. Vježbam dva puta dnevno, čitam knjige, gledam televiziju, komuniciram preko društvenih mreža. Trudim se biti pozitivna.

Sport.ba/Avaz

Učitaj još novosti