19. 01. 2021 - 12:54
Ovakav napadački dvojac nema nijedna momčad na svijetu:...
907
Shares
Ovakav napadački dvojac nema nijedna momčad na svijetu: Zajedno imaju 73 godine, 774 gola i 54 trofeja

IMA LI KO JAČI?

Ovakav napadački dvojac nema nijedna momčad na svijetu: Zajedno imaju 73 godine, 774 gola i 54 trofeja

19. 01. 2021 - 12:54
0
Shares

Mario Mandžukić bit će do kraja sezone s talijanskim velikanom AC Milanom, uz mogućnost produženja na dodatnu sezonu ako momčad izbori Ligu prvaka.

Mandžukić će se u klubu priključiti još uvijek aktuelnom reprezentativcu Anti Rebiću, ali i prekaljenom napadačkom lavu - Zlatanu Ibrahimoviću.

Upravo su Ibra i Mandžukić glavna tema dana u talijanskim medijima jer takav napadački tandem nema nijedna momčad u najboljim ligama Europe.

Njih dvojica zajedno imaju 73 godine i podosta srozavaju prosjek godina inače vrlo mlade momčadi Milana. No kada su takve veličine u pitanju, Milan će napraviti iznimku, vjerovatno poučen pogreškom koju su napravili s Andreom Pirlom.

mandzukic

Podsjetimo, njega su se odrekli kada je imao 32 godine jer je "prestar", što je talijanski veznjak shvatio kao izazov, otišao u Juventus i s njim osvojio četiri uzastopna naslova prvaka Italije, podsjeća Gol.hr.

Milan nema namjeru više ponavljati takvu pogrešku, što im se isplatilo u slučaju Ibre, koji je praktički najbolji igrač momčadi iako na leđima ima 39 godina.

Osim što se po godinama nijedan napadački dvojac ne može mjeriti s Mandžom i Ibrom u Europi, ne može se mjeriti ni po broju osvojenih trofeja u karijeri te po broju pogodaka.

Njih dvojica kombinirano su postigli 774 gola te su osvojili s različitim momčadima 54 trofeja. Mandžukić je postigao 233 pogotka i osvojio 23 trofeja, dok je Ibra pridodao 541 pogodak i čak 31 trofej.

Učitaj još novosti