19. 01. 2021 - 10:27
JE LI ON UOPŠTE LJUDSKO BIĆE?! Ibrahimovićev nevjerovatni...
907
Shares
JE LI ON UOPŠTE LJUDSKO BIĆE?! Ibrahimovićev nevjerovatni golgeterski niz traje šest mjeseci

SERIE A

JE LI ON UOPŠTE LJUDSKO BIĆE?! Ibrahimovićev nevjerovatni golgeterski niz traje šest mjeseci

Index.hr
19. 01. 2021 - 10:27
0
Shares

Zlatan Ibrahimović postigao je oba gola Milana za pobjedu (2:0) kod Cagliarija u 18. kolu Serie A. Tako je postavio vlastiti golgeterski rekord, koji je impresivan i na daleko širem planu.

Tri mjeseca nakon 39. rođendana i na prvoj utakmici koju je kao starter igrao u 2021., Ibrahimović je prvim golom Cagliariju postao igrač koji je zabijao na službenoj utakmici u svakoj od zadnje 23 godine.

Osim toga, istim golom poentirao je na devetoj utakmici zaredom koju je igrao od početka. To je Zlatanu uspjelo prvi put otkako igra u ligama Petice. Podsjećamo, u bogatoj karijeri Ibrahimović je igrao u klubovima iz četiri od pet najjačih liga. 

Podvig i aktualni osobni rekord s devet uzastopnih prvenstvenih utakmica na kojima je zabio za Ibrahimovića je višestruko impresivan. Do njega je došao u 38/39 godini, u jednoj od najjačih liga, a taj mu niz traje gotovo pola godine. Počeo je 29. srpnja prošle godine kod Sampdorije, kada je u predzadnjem kolu prošle sezone zabio dva gola. U zadnjem je dodao jedan gol protiv Cagliarija.

Zlatan je u istom stilu nastavio u ovoj sezoni. Međutim, u njoj je imao velikih problema sa zarazom koronavirusom te ozljedama mišića i lista, ali usprkos svemu tome zabijao je na svakoj prvenstvenoj utakmici koju je igrao od početka.

U prvom kolu postigao je oba gola za pobjedu protiv Bologne. Onda se zarazio i zbog korone propustio dvije utakmice. Povratak mu je bio impresivan. Oba gola za pobjedu u derbiju nad Interom, pa dva gola u još jednom derbiju, protiv Rome. Slijedile su utakmice protiv Udinesea i Verone, kojima je zabio po jedan gol te još jedan derbi s dva gola, protiv Napolija.

Tada su ga napale spomenute ozljede, zbog kojih je propustio čak osam prvenstvenih utakmica. Međutim, povratak kao prvotimac obilježio je s oba gola za pobjedu kod Cagliarija. 

Zlatan je dakle u devet posljednjih utakmica Serie A, koje je igrao zadnjih pola godine, tijekom kojih je zbog ozljeda i bolesti propustio deset mečeva, postigao čak 15 golova.

Učitaj još novosti