18. 01. 2021 - 22:45
Zlatan je ponovo u kući: Ibra sa dva gola protiv Kaljarija...
907
Shares
Zlatan je ponovo u kući: Ibra sa dva gola protiv Kaljarija ponovo izdvojio Milan na vrhu

Zlatan je ponovo u kući: Ibra sa dva gola protiv Kaljarija ponovo izdvojio Milan na vrhu

18. 01. 2021 - 22:45
0
Shares

Fudbaleri Milana ponovo su se izdvojili na vrhu tabele Serije A, najviše zahvaljujući Zlatanu Ibrahimoviću koji je u 18. kolu sa dva gola donio pobjedu "rosonerima" protiv Kaljarija na Sardiniji (0:2).

Zlatan je od kraja novembra do devetog januara bio van stroja, a onda je zaigrao šest minuta protiv Torina u prvenstvu i cijelo poluvreme u Kupu. Na pogodak je čekao mjesec i po dana, a onda je dva puta zatresao mrežu.

Već u sedmom minutu Ibrahimović je dobio jednu korisnu loptu u šesnaestercu gdje se dobro pozicionirao i natjerao Likojanisa da ga na nepropisan način gurne i skrivi penal.

Upravo je Zlatan bio egzekutor, tako da je Kaljari morao od skoro od samog starta meča da menja strategiju.

Na drugi pogodak se čekalo do 52. minutu, a sada je u akciji imao udjela Kalabrija koji je dodao loptu Ibrahimović, a švedski internacionalac je sproveo pored desne stative za 2:0.

Milan je tako gazio ka novim bodovima, a lak hod je donekle otežao Salemakers koji je zaradio drugi žuti karton 16 minuta pre kraja susreta, ali to nije pokolebalo goste sa severa Italije koji sada imaju tri boda više od drugoplasiranog Intera.

Učitaj još novosti