18. 01. 2021 - 15:00
Skupština FK Željezničar održat će se u Konjicu
907
Shares
Skupština FK Željezničar održat će se u Konjicu

GRBAVICA

Skupština FK Željezničar održat će se u Konjicu

18. 01. 2021 - 15:00
0
Shares

U subotu, 23. januara,  u Konjicu je zakazano održavanje redovne sjednice Skupštine Fudbalskog kluba Željezničar. 

- Zbog okolnosti pandemije koronavirusa sjednica će biti održana uz strogo poštivanje mjera zaštite, te važećih naredbi Kriznog štaba Federacije BiH i uz reduciran broj gostiju i zvanica. Delegati izabrani na prošlogodišnjoj konstituirajućoj sjednici Skupštine imat će priliku da raspravljaju i odlučuju o nekoliko veoma značajnih pitanja za budućnost kluba i njegove aktivnosti u godini kada FK Željezničar obilježava 100 godina postojanja, saopćeno je iz FK Željezničar.

Nakon prerane smrti predsjednika kluba s Grbavice Admira Džubura koji je preminuo od posljedica koronavirusa, članovi Skupštine će birati novog predsjednika kluba te članove Upravnog odbora FK Željezničar.

- Skupština će biti upoznata i sa prijedlogom modaliteta uređenja kluba u cilju njegovog daljeg održivog razvoja, koji je pripremljen na osnovu zaključka sa posljednje sjednice najvišeg organa kluba. Ovaj modalitet će biti osnova za dalje aktivnosti u pravcu otvaranja kluba za nove izvore finansiranja i unapređenje postojeće situacije narušene posljedicama pandemije koronavirusa. Pored toga bit će razmatrani i izvještaji o radu Upravnog i Nadzornog odbora u 2020. godini, kao i plan poslovanja sa finansijskim planom/budžetom za 2021. godinu. Posebno značajno je i to što će upravljački organi upoznati Skupštinu sa planiranim aktivnostima u okviru programa obilježavanja 100 godina FK Željezničar, istakli su na Grbavici.

Učitaj još novosti