17. 01. 2021 - 23:45
KATALONCI BILI BLIZU TRIJUMFA, A ONDA Bilbao nakon produžetaka...
907
Shares
KATALONCI BILI BLIZU TRIJUMFA, A ONDA Bilbao nakon produžetaka slavio i osvojio Superkup, Messi pocrvenio

ŠPANIJA

KATALONCI BILI BLIZU TRIJUMFA, A ONDA Bilbao nakon produžetaka slavio i osvojio Superkup, Messi pocrvenio

17. 01. 2021 - 23:45
0
Shares

Atletik Bilbao je pobjedom nad Barcelonom u finalu osvojio španski Superkup. Baskijci su nakon produžetaka savladali Katalonce rezultatom 3:2.

Nakon 40 minuta igre bez pravih akcija i prilika, Antoan Grizman (Antoine Griezmann) je donio prednost Barceloni, a samo minut kasnije Oskar de Markos (Oscar de Marcos) je poravnao rezultat.

Svojim drugim golom Grizman je u 77. minuti donio novo vodstvo Barceloni, ali su Baskijci smogli snage za još jedan povratak i u 90. minuti izjednačili na 2:2 golom Asijera Viljalibrea (Asier Villalibre) što je bio konačan rezultat nakon regularnih 90 minuta.

Produžeci nisu mogli bolje početi za Bilbao. U 93. minuti Inaki Vilijams (Williams) je sjajnim golom Baskijce po prvi put u meču doveo u vodstvo koje su fudbaleri Atletika uspjeli sačuvati do kraja meča i podići pehar namijenjen osvajaču Superkupa Španije.

Lionel Mesi (Messi) je u 120. minuti dobio direktan crveni karton zbog udaranja Viljalibrea. To je Argentincu bilo tek treće isključenje u karijeri.

Ovo je druga godina zaredom da se španski Superkup igra u turnirskom formatu. Prošle godine trofej je osvojio Real savladavši u finalu gradskog rivala Atletiko.

Miralem Pjanić je u igru ušao u 88. minuti umjesto Pedrija, dok Kenan Kodro nije bio u rosteru Baskijaca za ovaj meč.

Učitaj još novosti