17. 01. 2021 - 12:39
Džumhur i ostali teniseri u karantinu bez mogućnosti...
907
Shares
Džumhur i ostali teniseri u karantinu bez mogućnosti treniranja uoči prvog Grand Slama

Džumhur i ostali teniseri u karantinu bez mogućnosti treniranja uoči prvog Grand Slama

17. 01. 2021 - 12:39
0
Shares

Direktor Australian Opena Craig Tiley kaže da će se organizatori prvog Grand Slam turnira u godini potruditi da teniseri koji su u karantinu imaju što je moguće bolje uslove za pripremu.

Gotovo 50 tenisera i teniserki, među kojima je i naš Damir Džumhur, morat će provesti 14 dana u karantinu zbog toga što je u avionu za Melburn bilo osoba koje su zaražene koronavirusom.

Uoči Australian Opena 24 tenisera završila u karantinu, među njima i Džumhur

Najveći problem predstavlja činjenica da ti igrači neće moći normalno trenirati i spremati se za prvi Grand Slam ove godine, što će im svakako biti veliki hendikep znajući da se ovo takmičenje igra na tri dobijena seta i važi za jedan od najtežih teniskih turnira.

Direktor Australian Opena Craig Tiley kaže da je od početka bio svjestan rizika, ali da će se organizatori i u ovim uslovima potruditi da teniserima osiguraju kakve-takve uslove za treniranje u sobi.

"Nismo željeli da se ovo dogodi, ali smo od početka znali da postoji rizik. Svako ko dolazi u Australiju mora imati negativan test prije nego se ukrca na avion, a odmah po dolasku mora odraditi još jedno testiranje", kaže Tiley i nastavlja:

"Svi igrači koji su bili u avionu smatraju se bliskim kontaktom i zbog toga će naredne dvije nedjelje biti u karantinu i neće moći trenirati. Trudit ćemo se da svim učesnicima osiguramo kakvu-takvu pripremu za turnir i da budemo fer koliko god je to moguće. Osigurat ćemo im sprave kako bi mogli vježbati u sobama, a na kraju svega, najbitnije je da svi ostanu zdravi."

Australian Open bi se prema trenutim najavama trebao održati od 8. do 21. februara, a iako je naš Damir ranije ispao u kvalifikacijama za glavni žrijeb, postoji velika mogućnost da će se ipak naći u njemu jer se očekuje da će veliki broj igrača otkazati dolazak.

 

 

(Klix)

 

 

Učitaj još novosti