17. 01. 2021 - 09:06
"DA LI MI VJERUJEŠ?" Nikola Jokić je u hodniku prišao NBA...
907
Shares

"DA LI MI VJERUJEŠ?" Nikola Jokić je u hodniku prišao NBA novajliji, pa izveo ono što je saigrače ostavilo u potpunom šoku /VIDEO/

17. 01. 2021 - 09:06
0
Shares

Nikola Jokić i van takmičarskih utakmica radi stvari koje oduševljavaju američku košarkašku javnost.

Uoči prethodnog meča, u kome je naš reprezentativni centar odveo Denver Nagetse do učinka 6-6 pobjedom nad Golden Stejtom od 114:104 (a tom prilikom je izveo i jedno od dva najatraktivnija zakucavanja na utakmici), srpski as je s loptom u ruci prišao novajliji u timu, 24. piku s nedavnog drafta, Ar-Džej Hemptonu i pitao ga "Da li mi veruješ?".

Ono što je potom uslijedilo, zabezeknulo je klupske kolege.

Mladi bek je leđima bio oslonjen na zid, a Jokić je počeo vrlo snažno, ali i nestvarno precizno - da loptom gađa zid tik uz Hemptonovu glavu.

Poslije posljednjeg takvog preciznog a vrlo jakog "dodavanja", kada je lopta na milimetar prošla iznad temena novajlije u Nagetsima, saigrači su ostali u nevjerici, o čemu svjedoči da se čak i "argentinski mađioničar", Fakundo Kampaco, uhvatio za glavu.

Nikola Jokić trenutno ima prosjeke od 24,2 poena, 11,2 skoka i 10,4 asistencije po meču, uz šut iz igre od čak 56,9% uspešnosti.

Usljed toga, trenutno vodi u cijeloj NBA ligi u tri kategorije: po uspešnim proigravanima klupskih kolega, uspješnosti šuta (kod igrača sa prosječno bar deset pokušaja iz igre), kao i tripl-dabl nastupima, kojih je dosad imao pet.

A imajući u vidu koliko je vješt sa loptom, o čemu svjedoči i ova epizoda sa Hemptonom, nema sumnje da i u nastavku sezone - slijede bravure ovog asa iz Srbije.


Njega i ostatak Denvera sljedeći izazov čeka u noći između subote i nedjelje, kada im u goste stiže ekipa Jute Džez, od koje su na startu minulog plej-ofa Nagetsi gubili sa 1-3 u pobjedema, pa sa tri uzastopna trijumfa prošli u polufinale Zapadne konferencije.

Tada su isto to učinii i protiv Los Anđeles Klipersa, da bi zatim bili eliminisani od Lejkersa, potonjih šampiona NBA lige.

Učitaj još novosti